Discussie: geen mail verzenden
Los bericht bekijken
  #8  
Oud 5 augustus 2009, 00:15
erikk's schermafbeelding
erikk erikk is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 augustus 2009
Locatie: groningen @home sinds 2006
Berichten: 5
Standaard

Hierbij wil ik ook CeeS bedanken voor de prima tip van het MAC clonen. Sinds een tijdje deed het sturen van mail via smtp op poort 25 het niet meer. Vanavond was ik de wanhoop nabij. Na dagen testen (nieuw email account, ander email programma, ander OS, virus scanner uit, windows herstel etc) en een aantal telefoontjes met de helpdesk bleek de situatie als volgt:
1. telnet smtp.ziggo.nl 25 met Netgear WGR614v6 router ... niets
2. telnet smtp.ziggo.nl 25 zonder de router ... verbinding
3. telnet smtp.xs4all.nl 25 met router ... verbinding
Conclusie: met de router ertussen weigert de ziggo smtp server de verbinding maar dit doet de server en niet de router want anders zou 3. niet werken. Volgens ziggo's helpdesk echter zit het probleem in de router en moet Netgear het oplossen, volgens de Netgear helpdesk ligt het probleem bij ziggo omdat deze de router heeft geleverd en er eigen firmware op heeft gezet (een Netgear firmware update lukt inderdaad niet hoewel dit wel een tip was van een medewerker van ziggo).
Ik had dus de hoop opgegeven maar nu lijkt toch een einde aan dit drama te zijn gekomen. Ik heb het MAC van de modem overgezet op de router waardoor ik hetzelfde IP adres krijg als wanneer de router er niet tussen zit. Ja wever, er worden IP adressen geblokkeerd (in mijn geval 94.212.46.232) maar dat de helpdesk dit ontkend en mij met een kluitje in het riet stuurt vind ik schandalig.