Los bericht bekijken
  #1405  
Oud 4 augustus 2009, 12:41
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pio Bekijk bericht
Maar Sony kan er toch ook voor kiezen om dmv een update er voor te zorgen dat ze de manier van sorteren die ze nu hebben/hadden toe te passen voor favorieten lijstjes. Dan voldoen ze aan de wensen van de klant en aan de eisen van Ziggo.
Het feit dat Sony deze manier van sorteren nu laat vallen zegt aan de andere kant ook genoeg over Sony vind ik. Niet over de kwaliteit maar wel hoe ze tegenover hun klanten (lees kopers) staan.
Daar gaat het toch helemaal niet om in mijn betoog? Het gaat mij erom dat de fabrikant zelf moeten kunnen bepalen hoe zij de specificaties van Ziggo implementeren als ze die al (allemaal) willen implementeren.

Ik heb mijn Humax ontvanger die Ziggo "gecertificeerd" zo vaak moeten resetten sinds ik dat apparaat heb dat geen zin meer heb om favorietenlijstjes aan te leggen. Ik zou liever een functie hebben waarmee ik even snel de kanalen uit de lijst kan gooien waar ik geen abonnement op heb. Dat heeft ook een positieve uitwerking op de verwerking en opslag van de EPG data omdat de EPG dan genegeerd kan worden voor kanalen die ik niet meer in de lijst heb. Maar een dergelijke eenvoudige oplossing mag niet van Ziggo, ik moet persť met favorieten werken met al het bijbehorende geklooi om ze geactiveerd te krijgen en dan nog in de volgorde die Ziggo oplegt waarbij de ontvanger nog steeds alle EPG verzamelt omdat de kanalen nog in de basislijst staan.

En zo zijn er meer consequenties van de implementatie eisen door Ziggo waarbij Ziggo nu kennelijk ook al van de klanten gaat verlangen dat ze een TV met CI+ slot ook als zodanig gaan gebruiken, ook al kijkt die klant alleen maar analoog met die TV. Een klant mag immers van de hier aanwezige Ziggo medewerkers niet zeuren over het feit dat analoge kanalen absurde nummers krijgen om tegemoet te komen aan de digitale TV eisen van Ziggo.