Los bericht bekijken
  #208  
Oud 4 augustus 2009, 10:13
Lightning99's schermafbeelding
Lightning99 Lightning99 is offline
Member
 
Geregistreerd: 29 juli 2009
Locatie: @Home
DTV: W5500
Berichten: 41
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard08 Bekijk bericht
Alleen: dat is het punt dus niet. Het punt is dat Sony van een product zonder instemming van de eigenaar een functionaliteit heeft verwijderd. Dat is een principiële kwestie. Als je er werk van wilt maken, moet je Sony aanspreken. Er is een rechtstreekse, zakelijke relatie tussen Sony en de koper van een Sony-product. Ziggo mag hier een rol in hebben vervuld, maar Sony moet zich houden aan de specs van haar product.
Er zullen best wel mensen zijn die hier héél erg boos om worden en Sony aansprakelijk stellen.. Wat gaat Sony dan doen? Juist: de specs aanpassen. De koper weet dan vóór de aanschaf welke funties de TV dus niet heeft.

Vervolgens is er een fabrikant X die niet mee gaat met Ziggo. Dit resulteerd dus in een product met een betere funtionaliteit, maar anderzijds in incompatibaliteit met het Ziggo-netwerk.

Klanten van Ziggo zijn dus gebonden aan bepaalde producten met een BEPERKTE functionaliteit. Niet-Ziggo klanten zullen eerder kiezen voor merk X, want deze producten hebben immers een betere funtionaliteit.

Of gaat Sony haar producten alleen beperken voor Ziggo klanten? Dat kan natuurlijk ook nog. Sony kan dan in ieder geval nog producten met volledige functionaliteit aanbieden aan NIET-Ziggo klanten.

Ik noem hier Sony als voorbeeld, maar dit verhaal geld natuurlijk voor iedere fabrikant die wil participeren in het spinnenweb dat Ziggo heet.

Conclusie: Als Ziggo klant ben je gewoon de sjaak.