Los bericht bekijken
  #2  
Oud 3 augustus 2009, 21:51
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hallotjes Bekijk bericht
Sinds een maandje merk ik regelmatig dat het beeld van NL1/2/3 achteruit is gegaan. De kleur is wat "koeler" en wat minder zuiver/natuurlijk. Het lijkt net als je de scherpte instelling in de tv wat te hoog hebt gezet, alles lijkt een beetje harder en soms wat vlekkeriger. Dit heb ik totaal niet op andere zenders. Mijn tv is een oude 50hz crt waarbij de scherpte-instelling niet actief is bij digitale tv en totaal geen beeldverbeteraars heeft (waardoor dit juist opvalt gezien de tv het beeld toont zoals het is en ik het beeld normaal als erg natuurlijk ervaar)

Gelukkig is dit het ergst bij reclames en logo's van de zenders zelf, maar ook bij programma's zie ik dit soms.

HDTV heb ik niet, dus daar kan ik niks over zeggen. Ik kijk met een humax IR-fox. Maar het is sinds er in HD uitgezonden wordt . . . .
Ik denk dat het komt doordat sinds de komst van HD alles in de eindregie wordt verwerkt op 1080i. Dat wordt voor uitzending in SD weer gedownscaled naar 576i. Aangezien het meeste materiaal van origine nog altijd SD is, vindt er nu dus voor SD een nutteloze upscaling gevolgd door weer een downscaling plaats, en die omweg geeft onherroepelijk enig kwaliteitsverlies. Ik heb daar trouwens voor de komst van HD al eens iets over gezegd op dit forum.