Discussie: Waarschuwing: Docsis 3.0 Modem
Los bericht bekijken
  #51  
Oud 2 augustus 2009, 23:53
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Question

CeeS,

Ik kan hier helaas niets controleren, maar de kans dat snmp voor het 192.168.100.1 adres uitstond was natuurlijk altijd aanwezig.
Ik ben trouwens een groot tegenstander van een dergelijke betutteling van gebruikers door ziggo. Snmp (en trouwens ook web-interfaces) als uitlees en event-trap hulp, kan gebruikers, helpdesk en monteurs uren, zo niet dágen, werk schelen; dat behéér via snmp voor de gebruiker geblokkeerd staat (maar die zet je überhaupt niet op public) is overigens zeer terecht.

Maar de gebruikers behandelen als een stel onbenullen en de helpdesk bevolken met lieden van vergelijkbare of mindere achtergrond irritteert mateloos.

Je kunt natuurlijk altijd zélf 10.x.x.x adressen bij jou in de buurt gaan uitvragen/ laten uitvragen, hopelijk zit daar een wachtwoord op dat niet op de daarvoor beschikbare password-generatoren reageert......

Ik heb over dat 16QAM overigens dezelfde twijfels als jij, maar volgens de specificaties moet zélfs die 16QAM voldoende zijn.
Je gaat dan al snel denken aan een storing die zowel de terugval in protocol als de terugval in snelheid veroorzaakt (noise-generatie in een tussenversterker, die zelf wel op volle signaalsterkte staat terug te blazen?)

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.