Los bericht bekijken
  #27  
Oud 2 augustus 2009, 22:28
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zigmund Bekijk bericht
Dan lees je toch echt heel slecht.... Ik heb het voorbeeld van PrivateSpice al gegeven. Deze kost afzonderlijk al Ä10,=.
Denk je nu echt dat die 10 euro voor het kanaal dat jij hier als voorbeeld geeft ook echt een reŽle inkoop prijs is? Hier probeert een digitale TV provider toch een slaatje te slaan uit het feit dat mensen kennelijk geld over hebben voor sex. Als zo'n kanaal echt zoveel moet kosten dan zou het in geen enkel pakket zitten bij geen enkele provider omdat ze er dan allemaal geld op toe moeten leggen.

Maar goed, het maakt voor mijn voorstel niet uit aangezien een kanaal dat dergelijke onreŽle prijzen rekent binnen de kortste tijd uit het kanalen aanbod verdwenen is omdat er dan nauwelijks interesse voor bestaat. De aanbieder van dit kanaal zal dus na moeten gaan denken over zijn prijsstelling want doet die aanbieder dat niet dan heeft die aanbieder na verloop van tijd bij de digitale TV provider helemaal geen klanten meer.

Citaat:
Als jij wilt kiezen uit 4 kanalen die JIJ wilt ontvangen dan betaal je ook per kanaal. Zoals bij EredivisieLive en zoals bij FILM 1/SPORT1. Deze mensen weten dat een x-aantal mensen geinteresseerd zijn in hun kanaal en berekenen dan wat het voor deze groep mensen moet gaat kosten per maand. Kortom het systeem wordt dusdanig anders dat juist minst bekeken zenders het duurst worden. Dan moet Ziggo nog de winst berekenen over een dergelijk kanaal..... Het loont voor Ziggo niet om voor een kanaal waar maar 50.000 klanten naar kijken of zelfs minder, om een dergelijk kanaal door te geven. Dat kosten veel te veel per klant (alleen al de infrastructuur). Jouw idee jaagt iedereen op kosten.
Dat ben ik niet met je eens. Nogmaals, kanalen die een te hoge prijs vragen prijzen zich vanzelf uit de markt en er is niemand verplicht om alles te nemen. Ik zou echt niet weten waarom kanalen opeens woeker prijzen zouden gaan rekenen voor doorgifte als ze niet meer in pakketten zitten. Sterker nog, ze zullen moeten gaan concurreren op prijs en kwaliteit omdat ze niet langer de bescherming genieten van langdurige overeenkomsten voor een plekje in een pakket.

Het zal leuk zijn mocht er ooit concurrentie komen op de kabel als een andere digitale TV provider eens met dit model komt zodat we dan kunnen vergelijken hoe dit in werkelijkheid uitpakt.