Los bericht bekijken
  #203  
Oud 2 augustus 2009, 21:15
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
1. ik heb flags genoemd als voorbeeld, in werkelijkheid zal het wat anders zijn wat ik ook niet weet. We hebben in het begin gewerkt met CI+ test certificates. Sony heeft dit o.a. gewijzigd voor software die gebruikt kan worden op toestellen met productie certificates. Al met al een technisch verhaal wat op zich niet zo toevoegd aan de discussie, maar mogelijk een oorzaak is geweest.
Dat kan wel zo zijn, maar feit blijft dat er een firmware versie op het Ziggo netwerk is blijven staan die niet bedoeld was voor eindgebruikers en nu toch op toestellen van sommige Ziggo abonnees is terecht gekomen. Hier is Ziggo dus zeker iets te verwijten.
Citaat:
2. je geeft zelf aan dat je bekend was met de werking van de sony en dat je daar gebruikers voor gewaarschuwd hebt. Daarmee bevestig je toch ook zelf dat alleen de gebruiker zelf de controle heeft over de software updates. Je kunt Ziggo blijven aanspreken, maar het probleem zit 'm in de wijze waarop sony dit mechanisme heeft geimplementeerd. Ik heb gisteren ook het advies gegeven altijd te kijken of het toestel een mogelijkheid heeft voor software upgrade en hoe dit ingesteld staat.
volgens mij zijn we het daar gewoon over eens.
Dat klopt, we zijn het erover eens dat Sony het firmware update mechanisme niet op een verstandige manier heeft ge´mplementeerd:

(a) door stilzwijgende updates zonder notificatie of interventie van de gebruiker mogelijk te maken.

(b) door deze stilzwijgende updates per default aan te zetten waardoor een gebruiker weliswaar impliciet toestemming heeft gegeven voor de stilzwijgende updates maar daar in de meeste gevallen niet van op de hoogte zal zijn.

(c) door een downgrade naar een firmware versie met een lager versienummer te blokkeren.

Niettemin blijf ik van mening dat Ziggo hier ook medeverantwoordelijkheid draagt voor de gang van zaken. Zoals gezegd had de testfirmware niet op een zodanige manier op het Ziggo netwerk mogen staan dat deze Řberhaupt op productietoestellen van eindgebruikers had kunnen worden ge´nstalleerd.

Verder moet je je er ook rekenschap van geven dat een gemiddelde eindgebruiker onmogelijk kan overzien wat precies de implicaties zijn van een firmware update. Ook een update mechanisme waarbij in ieder geval steeds interventie (in casu toestemming) van de gebruiker is vereist voordat een specifieke firmware update kan worden ge´nstalleerd vrijwaart een eindgebruiker niet voor mogelijk ongewenste wijzigingen in de functionaliteit van zijn of haar toestel.

Laatst gewijzigd door Riparius; 3 augustus 2009 om 03:41