Los bericht bekijken
  #202  
Oud 2 augustus 2009, 21:06
Zigmund's schermafbeelding
Zigmund Zigmund is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 25 mei 2009
Locatie: Cogas Almelo @Home
Ziggo Internet: AIE+, Arris
DTV: CI+/Humax IRHD-5000
Berichten: 1.078
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
1. ik heb flags genoemd als voorbeeld, in werkelijkheid zal het wat anders zijn wat ik ook niet weet. We hebben in het begin gewerkt met CI+ test certificates. Sony heeft dit o.a. gewijzigd voor software die gebruikt kan worden op toestellen met productie certificates. Al met al een technisch verhaal wat op zich niet zo toevoegd aan de discussie, maar mogelijk een oorzaak is geweest.

2. je geeft zelf aan dat je bekend was met de werking van de sony en dat je daar gebruikers voor gewaarschuwd hebt. Daarmee bevestig je toch ook zelf dat alleen de gebruiker zelf de controle heeft over de software updates. Je kunt Ziggo blijven aanspreken, maar het probleem zit 'm in de wijze waarop sony dit mechanisme heeft geimplementeerd. Ik heb gisteren ook het advies gegeven altijd te kijken of het toestel een mogelijkheid heeft voor software upgrade en hoe dit ingesteld staat.
volgens mij zijn we het daar gewoon over eens.
Ik heb deze discussie een beetje gevolgd, maar als ik als leek zie dat er een update klaar staat dan verwacht ik een update die fouten hersteld of iets goeds doet met mijn apparaat. In dit geval doet de update iets heel anders (het pakt gebruikersvriendelijke opties af). Kortom Ziggo moet zorgen dat een dergelijke update niet bij de gebruiker komt en niet andersom. Als gebruiker weet je niet beter. Hier is toch echt een stukje consumentenbescherming van toepassing.