Los bericht bekijken
  #25  
Oud 2 augustus 2009, 19:14
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zigmund Bekijk bericht
Uit jouw betoog blijkt juist dat kanalen waar weinig interesse voor bestaat (met een geringe doelgroep) juist buiten de boot gaan vallen. Kortom op deze manier zijn kanalen waar toch interesse bestaat (zei het weinig) straks helemaal niet meer te bekijken. Dat werkt dus allemaal averechts.
Kanalen waarvoor te weinig interesse bestaat lopen het gevaar uit de lijst te verdwijnen. Kennelijk bestaat er dan geen markt voor dergelijke kanalen en er staan kanalen in de tipparade waarvoor meer mensen hebben aangegeven dat ze het kanaal graag in de lijst zouden zien dan er abonnees zijn op een kanaal in de gevaren zone. Lijkt mij dan niet meer dan normaal dat zo'n kanaal met weinig abonnees dan gaat verdwijnen om plaats te maken voor een populairder kanaal. Hoe snel een kanaal zal verdwijnen hangt ook af van de beschikbare ruimte op de kabel. Als Ziggo het aantal Transport Streams uitbreidt dan kan een kanaal nog even uitstel krijgen, maar uiteindelijk is die capaciteit toch eindig en zal er iets moeten verdwijnen wil er iets anders bij kunnen komen. Als het dan aan Ziggo ligt verdwijnt er een kanaal waarvoor zij moeten betalen terwijl dat best een populair kanaal zou kunnen zijn.

Hier op dit forum zie je regelmatig van die topics waar een klein groepje wel even zal bepalen dat een kanaal weg mag omdat zij er nooit naar kijken zonder dat de werkelijke interesse in dat kanaal bekend is. Met dit systeem is dat voor iedereen bekend.

Citaat:
Wat je nu krijgt voor 9,95 zijn veel kanalen waarbij je alle kanalen best wel eens bekijkt.
Het zal je misschien verbazen, maar een behoorlijk deel van de kanalen die ik nu kan ontvangen bekijk ik nooit. Ik spaar namelijk geen kanalen, dus wat mij aangaat zal ik op dergelijke kanalen ook geen abonnement nemen en ben er dan ook niet rouwig om als blijkt dat die kanalen dusdanig inpopulair zijn dat ze uiteindelijk uit het aanbod van Ziggo verdwijnen. Zie het als het nieuwe TV kijken waar Ziggo het tegenwoordig zo graag over heeft waarbij de kijker bepaalt waar hij/zij behoefte aan heeft.

Citaat:
In jouw voorstel krijg je voor diezelfde 9,95 nog geen 9 kanalen extra waarbij je de rest van de kanalen niet ontvangt. Kortom het wordt veel te duur.
Ik kan me niet herinneren dat ik ook maar ergens exacte prijzen heb aangegeven. Als Ziggo voor ongeveer 15 euro het grootste deel van alle kanalen kan aanbieden en daar ook nog winst op kan maken dan hoeft dat met mijn voorstel niet (veel?) duurder te zijn als je alle kanalen afneemt. We hebben het hier over euro centen per kanaal waarbij het ene kanaal wat meer vraagt dan het andere en er ook kanalen zijn die niets vragen. Ik had het ook over (staffel) korting als je meer dan bepaalde aantallen kanalen afneemt.