Los bericht bekijken
  #184  
Oud 2 augustus 2009, 17:36
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door copymaster Bekijk bericht
Dit heeft volgens mij niets met genieten van Sony ellende te maken.
De "klagers" leggen de schuld bij Ziggo neer terwijl Sony diegene is die een firmware aanpassing heeft gedaan. Hierdoor is functionaliteit verloren gegaan op de Sony tv. Van de test firmware heeft niemand last gehad en nu Sony die officieel heeft gemaakt blijkt een en het ander niet meer te kunnen op de Sony tv. En nu niet weer beginnen over de certificering van Ziggo. Dat verhaal hangt mijn strot uit inmiddels. Mijn inziens moet je dan toch echt bij Sony klagen en niet bij Ziggo. Als een update via Internet je computer om zeep helpt ga je toch ook niet klagen bij Ziggo omdat die update via hun Internet verbinding bij je binnen is gekomen.
Deze analogie gaat niet op. Het zal best zo zijn dat de firmware update door Sony is geleverd, maar dat neemt niet weg dat het saboteren van de eerder bestaande mogelijkheid om de kanalen te sorteren er onder druk van Ziggo is gekomen. Ziggo zal ontvangers namelijk alleen maar certificeren als deze aan de (aanvullende) eisen van Ziggo voldoen. Dat staat helemaal los van de CI+ certificatie, waar Ziggo niets over te zeggen heeft. Natuurlijk wil Sony (evenals andere merken die toestellen ter certificatie ter beschikking hebben gesteld aan Ziggo) dat de betreffende toestellen goedgekeurd worden. En dus zal Sony Nederland (en niet alleen Sony, dat moge duidelijk zijn) de oren laten hangen naar Ziggo. De certificatie c.q. de door Ziggo gestelde (extra) eisen zijn in dit hele verhaal dus wel degelijk de boosdoener, niet Sony of andere fabrikanten die CI+ TV toestellen ter certificatie ter beschikking hebben gesteld.
Citaat:
Neemt niet weg dat het voor de Sony bezitters onder ons lastig is. Sony had deze firmware release niet uit mogen geven. En de discussie of Ziggo een firmware update op het netwerk mag zetten komen we niet uit. Zelf heb ik daar geen problemen mee maar zorg dan wel dat een autoupdate van de firmware uitstaat. Een notificatie was beter geweest. Heb liever zelf de regie in handen aangaande firmware updates. Het zou Sony sieren hier met een oplossing te komen. Al dan niet met hulp van Ziggo.
Inderdaad, maar ik verwacht hier geen oplossing van Sony (en al helemaal niet van Ziggo), omdat Sony dan het beleid (c.q. de certificatie-eisen) van Ziggo zou gaan doorkruisen.
Citaat:
Over de door Ziggo bepaalde zendervolgorde kunnen we nog heel lang doorgaan. Diegene die hier moeite mee hebben hebben nog Digitenne en schotel als alternatief. Niemand die je verplicht de diensten van Ziggo af te nemen.
Dit zie je ook verkeerd. Je moet onderscheid maken tussen de door Ziggo geleverde diensten en de apparatuur waarmee je van die geleverde diensten gebruik kunt maken. Ziggo heeft ten enen male niet het recht om ongevraagd en zonder voorafgaande waarschuwing wijzigingen aan te brengen in de functionaliteit van apparatuur van abonnees die niet haar eigendom is en niet door haar is geleverd.