Los bericht bekijken
  #20  
Oud 2 augustus 2009, 14:12
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
Ben ik de enige die hier een tegenspraak inziet? Een vaste winst marge (opgelegd en bepaald door ???) wil natuurlijk zeggen dat er geen sprake is van een vrije markt.
Bepaald door Ziggo uiteraard, net zoals een winkelier ook zijn eigen winstmarge mag bepalen. Ziggo heeft dan wel het geluk dat ze (nog) de enige partij op de kabel zijn, maar als ze de winstmarge te groot maken dan zal dat ook consequenties hebben voor het aantal afgenomen kanalen.

Citaat:
Ziggo interesseert populariteit natuurlijk helemaal niets, die gaan dan voor het model waarbij ze per zender (of combinatie daarvan) zoveel mogelijk verdienen. Dat doen ze nu al, en dat zal niet veranderen als je per zender kan abonneren. Ziggo heeft liever een zender waar maar 1% een abonnement op heeft, maar waarop ze 25 euro per maand kan verdienen, dan een zender waar 10% naar wil kijken, en waarop 1 euro per maand per klant verdient kan worden. En dat is ook marktwerking...
Uiteraard interesseert het Ziggo geen bal en het zal er ook nooit van komen omdat ze op de huidige manier kunnen doen en laten wat zij willen onder het mom van dat uit "marktonderzoek" gebleken is dat wij veel behoeft hebben aan Shopzo/Suus op plek 12. En daar dan ook nog eens een keer een prijs voor kunnen rekenenen waarbij iedere relatie tot het gebodene zoek is. Dat neemt echter niet weg dat je er niet over kan discussieren om in ieder geval een signaal af te geven richting Ziggo dat klanten daar ook anders over denken. Het andere uiterste is dat Ziggo in de digitale toekomst voledig gaat bepalen wat wij willen en daarover dan ook nog via woordvoerders laten verkondigen dat ze het zo goed doen.