Los bericht bekijken
  #5  
Oud 2 augustus 2009, 13:22
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Steeg Bekijk bericht
Cees,

Had je het modem al functioneel? Ip is neem ik aan wel veranderd, dus ook de koppeling etc zal zeker veranderd moeten worden?
Modem is inderdaad sinds gistermiddag online en ik kreeg gewoon mijn oude/bestaand ip-adres. Het eerst even alle registratie zaken met mijn laptop gedaan, dan heb je natuurlijk wel een ander ip-adres (ander mac adres dan mijn router). Maar toen alles stabiel draaide heb ik de router er weer tussen gezet en het ip-adres laten vernieuwen/verlengen en dat was het bestaande adres (blijkbaar is de dhcp-server niet gewijzigd en omdat mijn lease nog geldig was was die tijdens het activeren van het modem niet verlopen)

Om te zorgen dat je ip-adres niet wisselt kun je denk ik het beste even met je oude modem nog even je leasetijd verlengen door je router te rebooten en kijken of je leasetijd weer een week vanaf die datum/tijd is.

Daarna het nieuwe modem registreren en afwachten tot alle firmware updates en zo gedaan zijn, alles stabiel werkt en de speed goed is. Dan je router aansluiten en router en modem resetten. Je hebt dan zelfde ip-adres. Hoe lang de emailforwarding blijft werken weet ik niet, ik vermoed zolang je ip-adres niet wisselt, maar dat moeten we even afwachten.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....