Los bericht bekijken
  #168  
Oud 2 augustus 2009, 10:51
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Zoals gewoonlijk speelt Ziggo weer de vermoorde onschuld terwijl Ziggo nu toch zo langzamerhand zou moeten weten dat het zeer onverstandig is om test firmware versie op het publiekelijk beschikbare netwerk te zetten. Een firmware versie kan immers geen verschil maken tussen een apparaat dat bij een fieldtester staat of bij een klant. En Ziggo mag niet verwachten dat klanten er rekening mee gaan houden dat Ziggo misschien wel eens aan het testen zou kunnen zijn vooral als het ook nog eens een keer om apparatuur gaat waar Ziggo geen zak mee te maken heeft. Ziggo zou er voor moeten waken dat dit soort dingen niet gebeuren, maar Ziggo is vooral met zichzelf bezig en denkt totaal niet na over de mogelijke gevolgen van dit geklooi. Als ze dat nu nog niet begrijpen na ervaringen uit het verleden dan zijn ze gewoon dom bij Ziggo. Geen enkel spoor van intelligentie te bekennen daar bij die club. Firmware updates voor dergelijke apparatuur die bestemd zijn voor de fieldtesters kunnen eenvoudig verspreid worden via een download locatie op het Internet beschikbaar gesteld door Sony of Ziggo. De fieldtester zet dat even op een USB stick en voert de update uit. Geen enkele klant die door een dergelijke procedure geraakt wordt, dus het aangedragen argument dat dit makkelijk is voor de de fieldtesters is complete onzin.

En nu de gevolgen bekend zijn van deze stommiteit van Ziggo mogen de klanten weer zelf ervoor gaan zorgen dat dit wordt opgelost. Ziggo heeft het nog even nagevraagd en de Sony medewerkers hebben aangegeven dat dit wel hersteld kan worden, maar de klanten moeten er zelf achteraan. Zie dit maar eens voor elkaar te krijgen via de helpdesk van Sony. Die helpdesk van Sony weet net zo weinig van hetgeen Sony allemaal achter de schermen aan het klooien is in samenwerking met Ziggo als de helpdesk van Ziggo dat weet. De klant kan dus kosten gaan maken of de dealer van de klant om deze schade te herstellen en dat allemaal omdat Ziggo het zichzelf makkelijk wil maken voor de fieldtesters. Geen download locatie voor een firmware update die de klanten er dan zelf op moeten zetten, geen email adres waar ze zich kunnen aanmelden voor een gratis herstel actie door Sony personeel in de avonduren of het weekend. Zoals gewoonlijk niets. En wanneer is Sony danwel volgens Ziggo van plan om die speciale firmware versie te gaan maken, want ook is al gebleken dat het niet mogelijk is om een firmware downgrade te doen. Of zuigt het Ziggo personeel weer dingen uit de duim in een poging de klanten rustig te houden en de boel een beetje te sussen?

En dan nog die flauwekul dat de lijst van Ziggo persé de basislijst zou moeten zijn. Wat een onzin. In het geheugen van het apparaat kan prima de volledige lijst van gevonden kanalen worden bijgehouden zonder dat die verplicht aan de gebruikers getoond wordt via de basis kanalenlijst. Op basis van die lijst in het geheugen kunnen dan zonder problemen de update acties worden uitgevoerd. Aan de items in die geheugenlijst hangt dan een property op welke positie de gebruiker dat kanaal in de basislijst wil zien en met waarde -1 als de gebruiker het kanaal uit de basislijst heeft verwijderd. Bijkomend voordeel is dat de TV dan ook voor dergelijke door de gebruiker verwijderde kanalen de EPG kan negeren waardoor de EPG lekker snel blijft. Simpel, maar dat wil men bij Ziggo niet omdat het dan te makkelijk zou zijn voor klanten om kanalen die ze toch niet kunnen ontvangen uit de lijst te gooien waardoor dan ook geen druk meer bestaat om toch maar uitgebreidere pakketten te nemen. Ook wil Ziggo graag daarvoor betalende kanalen graag op prominente plekken in de kanalenlijst kunnen zetten en je kan je als bedrijf natuurlijk niet laten betalen voor een dergelijke dienst als je er niet voor zorgt dat er tenminste één lijst is waaraan de klanten niets kunnen veranderen.

Hoe goed dat kanalen update mechanisme werkt dat nu als reden voor deze verplichting naar voren wordt geschoven blijkt wel als we kijken naar de kanalen updates die er hebben plaatsgevonden en het aantal keer dat klanten met door Ziggo "gecertificeerde" ontvangers wordt aangeraden om na zo'n update toch maar even de boel terug te zetten naar fabrieksinstellingen en opnieuw een scan uit te voeren. Zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen wordt er dan gezegd.

De bottom-line is dat Ziggo zich nu dus ook al aan het bemoeien is met de functionaliteit en stabiliteit van de TV's die wij van Ziggo mogen kopen. Hoe goed ze daar in zijn mag wel blijken uit het feit dat er nog niet één door Ziggo "gecertificeerde" ontvanger is die bug vrij is. Dus als dit zo doorgaat kunnen wel straks ook om de haverklap onze TV resetten omdat firmware updates uitblijven net als bij de door Ziggo "gecertificeerde" ontvangers en is er van innovatie geen sprake meer met dank aan Ziggo.