Los bericht bekijken
  #4  
Oud 1 augustus 2009, 18:23
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door theMANnl Bekijk bericht
Ik snapte het stukje van de verschillende frequenties op netwerk-ID 8888 niet helemaal. Misschien dat je dit nog wat toe kunt lichten?
Net als bij analoge TV kanalen worden digitale TV kanalen continu naar iedereen toegezonden ongeacht of je nu naar een kanaal kijkt of niet. Het voordeel van digitale TV is dat er op dezelfde plek van één analoog TV kanaal meerdere digitale kanalen kunnen worden doorgegeven. Zo'n bundel van digitale kanalen wordt een Transport Stream genoemd. Misdaadnet, 13TH STREET, Sport1 Extra (2x), Euro Star en Ketnet/Canvas zitten bijvoorbeeld bij elkaar in Transport Stream 15 die in Ziggo/Multikabel gebied wordt doorgegeven op de 666.75 MHz. In Ziggo/Casema gebied wordt deze Transport Stream 15 ook doorgegeven met exact dezelfde kanalen, maar dan op 444.00 MHz. Maar dat terzijde. Jij mist dus drie Transport Streams en de bijbehorende kanalen als gevolg van interferentie en nog één Transport Stream op de frequentie 826.75 MHz als gevolg van een andere reden, bijvoorbeeld een te zwak signaal.

Citaat:
En wij maken hier geen gebruik van splitters. Ik zit wel op de 2e verdieping terwijl de coax kabel uiteraard op de begane grond binnen komt. Het is een dunne coax kabel van een bouwmarkt met ook aansluitingen van een bouwmarkt. Toevallig heeft de ziggo monteur enige tijd terug de wandcontactdoos vervangen evenals de modem en het verdeelkastje wat in de wandcontactdoos geplugd zit.
Handig dat die monteur dan niet direct even alles gecontroleerd heeft als hij ziet dat er met dunne coax kabel is gewerkt. Die Ziggo monteur had zeker weer haast? Waarschijnlijk is die dunne coax kabel niet goed afgeschermd voor interferentie door ether signalen. En Digitenne is zo'n ether signaal waarbij helaas voor de bewoners van Hoorn en Enkhuizen de zendmasten nogal dichtbij staan.

Een andere mogelijkheid is dat het signaal te zwak is omdat de lengte dunne coax kabel te lang is geworden wat misschien op te lossen is met een goede versterker, maar dan heb je waarschijnlijk nog steeds blokjes problemen en storingen op je digitale kanalen door de sterke Digitenne zenders.

Citaat:
Is het misschien verstandig om een ziggo monteur langs te laten komen. Misschien word dan het een en ander door hun aangelegd (lees betaald ) en hun zijn vast in staat om met zekerheid te zeggen of er inderdaad interverentie optreed. Don't get me wrong Archie jou reactie is zeer aannemelijk en waarschijnlijk waar, maar ik heb weinig zin om de bekabeling hier te gaan vervangen. A: het is niet gratis en B: dat gaat hier voor nogal wat werk zorgen (kabel loopt niet op de meest practische plek)

Wat is het meest verstandige om te doen?
Uiteraard hoef je me niet te geloven en ik kan er ook naast zitten. Maar als je hiervoor een Ziggo monteur laat langskomen dan zou ik er in ieder geval maar rekening mee gaan houden dat je volledig zelf voor de kosten gaat opdraaien inclusief het materiaal dat ze moeten gaan gebruiken om de boel te gaan vervangen. Ik denk dat het dan goedkoper is om het zelf te doen. Verder is de kans groot dat de monteur extra moeilijk gaat doen omdat je van een niet ondersteunde AlphaCrypt Classic CAM in een Sony TV gebruik maakt. Ziggo wil je alleen helpen als je een door hen aanbevolen kabel ontvanger gebruikt.