Los bericht bekijken
  #132  
Oud 1 augustus 2009, 16:28
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Bij deze:

Wij hebben een release op het netwerk staan voor het testen van de Sony CI+ toestellen. Ik weet ook sinds kort (na mijn vakantie) dat een aantal Sony toestellen, die bij klanten staan deze software ook automatisch oppakken. Dit was ons niet bekend, immers we testen al sinds ~ maart met test software. Deze testsoftware wordt op het netwerk geplaatst, om onze fieldtesters op een eenvoudige manier hun test samples op te kunnen laten waarderen.
Voor de volledigheid de software upgrade is NIET iets wat wij pushen. Dit mechanisme en de signaling (wel of geen nadere info naar de eindgebruiker) is geheel geconfigureerd door Sony, wij hebben hier geen rol in.
Sony geeft in een reactie aan, dat de klant altijd een beroep kan doen op Sony om de software terug te zetten als er onbewust/ongewild gebruik gemaakt is van een update. Je kunt de automatische update functie overigens ook zelf uitzetten.

Mocht je bezwaren houden t.a.v. de policy van Sony dan kan ik je alleen maar adviseren hierover met Sony contact op te nemen.
Ik denk overigens dat voor veel functies de update wel toegevoegde waarde heeft. Uiteraard wil ik Sony vragen wat ze nu precies hebben "verwijderd'.
Zoals ik een maand geleden aangaf ken ik de features niet van de productie toestellen, pas bij een bepaalde versie zal Sony de Ziggo aanpassing in de generieke Europese releases toevoegen, wat nu kennelijk gebeurt is. De aanvankelijke test releases die naar ons werden uitgebracht, zijn nu blijkbaar omgezet naar de officiele europese releases. Indien wij onze eigen STB upgrade mechanismes gebruiken dan hebben we hier meer controle op. Sony maakt gebruik van het zgn DVB-SSU.
Het beschikbaar stellen van een officiele release betekent nog niet dat deze release ook door ziggo is goedgekeurd. De status van het CI+ project zal ik dit weekend melden.

Het pushen van nieuwe software wordt door meerdere fabrikanten toegepast. We hebben gezien dat een Philips toestel dat ook geinstalleerd is geworden om gebruik te maken van NetTV, ook plotseling met een melding kwam dat er nieuwe software was geinstalleerd. We hebben dit zelfs gezien via een open wireless router waarmee het toestel kennelijk verbinding had gemaakt.

Ik kan alleen maar aanbevelen op te kijken hoe het toestel geconfigureerd staat voor software updates en hier ook de manual goed op na te lezen. Bij de samples die we getest hebben van Samsung heb je altijd de mogelijkheid om de oude software weer te activeren. Samsung gebruikt twee "memory banks", die je zelf kunt kiezen.


Ik hoop dat de vragen hiermee zijn beantwoord. Ik kan me uiteraard goed voorstellen dat je niet blij bent als er veelvuldig gebruikte functies worden verwijderd. Het beleid van Ziggo is dat een toestel altijd een basis lijst moet hebben. Vanuit de basis lijsten mogen allerlei additionele lijsten worden gemaakt, waarbij de volgorde of nummering volledig vrij is. Als de basis lijst ook door de gebruiker onderhouden zou gaan worden dan leidt dit juist tot conflicten, omdat deze basis lijst automatisch door de applicatie en het netwerk wordt onderhouden. Wij willen dat alle wijzigingen op het netwerk door zgn. een netwerk update mechanisme in de applicatie automatisch wordt onderhouden in de database v/d ontvanger. Als de ontvanger deze functie niet zou bezitten, dan is met elke wijziging op het netwerk een volledige herinstallatie nodig met alle gevolgen van dien, dit willen we juist voorkomen met deze functie. Dit soort functies maken het ook juist mogelijk dat met de instroductie van Ned 1/2/3 HD de ontvangers geheel autonoom de kanalen herschikken zonder dat de gebruiker hier iets voor hoeft te doen.