Discussie: Waarschuwing: Docsis 3.0 Modem
Los bericht bekijken
  #33  
Oud 1 augustus 2009, 09:51
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Ziggo heeft nog nooit op zo grote schaal zo veel modems vervangen in korte tijd. Zij hebben ook nog nooit zo krap in hun IP-nummers gezeten. Bovendien hadden somige opgeslokte providers vaste IP-nummers, en waren anderen eraan gewend jaren het zelfde IP-nummer te krijgen. Dit heeft er toe geleid dat een niet onaanzienlijk aantal gebruikers i.p.v. DHCP te gebruiken een vast IP-nummer/netmask/gateway/dns-server in zijn router heeft geprogrammeerd. Door de massale modemswap komt het nu dus vrij vaak voor, dat iemand een nieuw modem, en via DHCP, een nieuw IP-adres krijgt, maar zijn vast ingeprogrammeerde oude blijft gebruiken. Ziggo deelt dat oude (dat vrij zou moeten zijn) vervolgens uit aan iemand anders die ook zijn modem heeft geswapt en wel DHCP gebruikt. Je krijgt nu een partij touwtrekken; wie de lijn het hardst gebruikt weet hem het langste vast te houden. Deze storing, die wel het gevolg van de invoering van het Arris modem is, maar niet de schuld van dat modem zelf, zou zich op de lange duur vanzelf op moeten lossen. Om ook in de tussentijd van de ellende af te zijn verandert men van de router (of wanneer direct aangesloten de PC) het MAC adres (een van de leading 0's in iets anders is het veiligste) zodat je een nieuw IP-adres krijgt om te proberen of dat echt vrij is.
Na een modemswap krijg je over het algemeen hetzelfde IP adres terug omdat voor de DHCP server niets wijzigt. De leasetijd van ip-adressen is niet zo lang. Als je de eerste lease krijgt is dat 1 uur, na verlenging hiervan wordt het pas 7 dagen. Dus iemand die vaak van ip wisselt om te testen houdt de ip's maar kort 'vast'.

Een vast ip invoeren in de router zal ook niet werken omdat de verbinding dan weg zal vallen. Bij een ip-conflict (als het ip wel uitgegeven wordt) zal degene met het 'vaste ip' ook een probleem hebben. Over het algemeen zullen dit soort problemen dus bijna niet voorkomen.

Maar door modemswap actie worden er niet persé meer ip's uitgegeven dan normaal omdat wanneer dezelfde router of pc aangesloten wordt hetzelfde ip gewoon weer teruggegeven wordt. Er zijn ook geen berichten bekend van een (tijdelijk) tekort aan ip's.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....