Los bericht bekijken
  #21  
Oud 31 juli 2009, 17:13
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Nee, dat is het niet. Als ik namelijk op een link klik om een topic te openen dan duurt het af en toe al enige tijd voordat uberhaupt de opbouw van die topic pagina begint waarbij dus al die tijd de voorgaande pagina met die geklikte link blijft staan en als dan de boel eindelijk begint te laden dan laden alle componenten van die pagina traat wat te volgen is via de status balk. Ook het opbouwen van de pagina waar ik deze reactie type ging net traag waarbij ik dus één voor één de smiley's aan de rechterkant van het scherm zie binnen druppelen. En alle componenten die voor de opbouw van deze reactie pagina nodig zijn komen volgens mij vanaf de hosting server.
Als het constant en op alle pagina's is, dan is vermoedelijk jouw internet verbinding traag richting onze server. Je zou eens een traceroute kunnen doen en kijken of er onderweg ergens op een hop packetloss of vertraging optreedt. Wat je beschrijft zie ik namelijk niet en anderen waar ik het even nagevraagd heb ook niet. En dat zijn zowel ADSL als Ziggo klanten.

Als het druk is op de server zie je soms wel een kleine vertraging waarbij de plaatjes/smilies e.d. eventjes hangen, maar binnen 5 seconden is die pagina dan wel binnen. Vaak bij een refresh heb je dan geen vertraging. Een pagina waar veel componenten op staan (zoals veel smilie icoontjes e.d.) bevat dus veel 'download url's'. Als je verbinding zelf traag is of packetloss heeft onderweg duurt het lang om de hele pagina op te bouwen. En dan kan het misschien wel een minuut duren. Maar dat ligt dan niet aan drukte op de server. Dat laatste zorgt er hooguit voor dat de pagina's ipv direct staan, een seconde of 3 tot 5 nodig hebben, afhankelijk van hoeveel componenten er op een pagina staan.

Maar gezien de hoeveelheid verkeer die we momenteel 'stoken' zien we geen vreemde vertragingen op de server optreden. Er zijn momenteel per dag zo'n 700.000 hits (pagina componenten dus paginatekst plus plaatjes e.d.) wat tijdens piekuren betekent dat er per seconde zo'n 100 hits zijn die dagelijks zo'n 6 Gigabyte het net opsturen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....