Los bericht bekijken
  #15  
Oud 31 juli 2009, 13:49
Bertus74's schermafbeelding
Bertus74 Bertus74 is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2008
Locatie: Eelde
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Samsung LE37B650 met CI+ & Humax PVR
Berichten: 41
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Opteron-pv Bekijk bericht
Ik snap het nog steeds niet waarom hier iets van een logisch argument in zit?

Een zender als RTL4 haalt zijn inkomsten uit reclame. Als zij zo nodig vinden dat ze in HD moeten uitzenden gaan ze daar toch hun hand op houden ?

Of ze zorgen gewoon dat hun TV mensen wat minder betaalt krijgen kunnen ze het daarvan aanbieden.

Het is een spelletje zon beetje aan het worden. Het komt er op neer dat de HDTV markt gewoon erg klein is en nu _moet_ iedereen betalen en waarvoor ?

Dat de commercielle kant van de kabelaars en omroepen samen zorgen dat het afzet gebied een stuk groter wordt heb je deze onzin niet.
Ik denk dat RTL zichzelf ook in de vingers kunnen snijden door zo lang te wachten op HD. Ik betrap mij er zelf op dat ik minder vaak naar RTL kijk sinds NL 1,2,3 in HD wordt uitgezonden. Waarom? waarschijnlijk omdat ik het beeld zo mooi vind. Indien er steeds meer HD zenders bijkomen en RTL blijft achter, dan zou dit wel eens een verschuiving (lees daling) kunnen veroorzaken in het marktaandeel van RTL. Vervolgens hebben ze dan weer minder reclameinkomsten.

Daarnaast: Ik vind HD gewoon een evolutie in TV land, enigzins vergelijkbaar met de overgang van zwart-wit naar kleur. Alle nieuwe films en series die vandaag uitkomen zijn allemaal gedraaid in HD. Misschien zullen de kosten wel iets hoger zijn, maar ik ben er van overtuigd dat HD gewoon standaard wordt en vindt dat er ook gewoon een standaard prijs betaald moet worden.