Los bericht bekijken
  #4  
Oud 31 juli 2009, 13:31
Leonardo's schermafbeelding
Leonardo Leonardo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 september 2002
Locatie: Den Helder, 1781 - Centrum. (ex-Multiweb.)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - ARRIS Touchetone TM702 eurodocsis3
DTV: Humax IHDR-5050C
Berichten: 380
Standaard OT; We gaan bellen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Spartagek Bekijk bericht
En met dit soort vragen / opmerkingen komen ze dan ook bij de HD uit

gek hé dat er 10ct p/m betaald moet worden!
Nee, helemaal niet gek.
Want er was een haperende internetverbinding door een nog onbekende oorzaak in de dns-servers van Ziggo.

Ja, en dan ga je dus wel bellen!

===

Haperend internet door storing Ziggo

28 juli 2009 Den Helder – Klanten van Ziggo in Den Helder en omgeving hebben sinds maandagmiddag last gehad van een haperend internet. Onder meer de sites nu.nl, margriet.nl en de startpagina’s (waaronder de Helderse 0223.pagina.nl) waren bijna 24 uur niet oproepbaar.

Volgens Ziggo-woordvoerder Gradus Vos zat er door nog onbekende oorzaak een storing in de dns-servers van het bedrijf. Die servers zorgen ervoor dat klanten na het intikken van een webadres op de juiste pagina terecht komen. “Het is een vreemd verhaal, want sommige sites worden wel en anderen weer niet doorgelaten. Bovendien blijkt dat sommige klanten er wel en anderen geen last van hebben. De storing deed zich voor in geheel Noordwest-Holland”, aldus Vos.

Nader onderzoek leverde opmerkelijk genoeg geen echte oorzaak van de storing op. De dns-servers leken bij nader inzien toch op orde. “Er wordt nu nog gekeken of het te maken kan hebben met de hoeveelheid toegewezen bandbreedte aan bepaalde, veel bezochte sites. Dat kan onvoldoende zijn geweest, maar om eerlijk te zijn komt dat zelden voor.”

Ziggo kreeg de afgelopen dag meerdere klachten van klanten uit de regio, maar halverwege dinsdag waren de problemen voorbij. “De storing is verholpen zonder dat we echt kunnen aangeven wat het probleem was, maar we proberen dat alsnog te achterhalen. Al is het alleen maar om er een volgende keer sneller op in te kunnen spelen.”

http://www.denhelderactueel.nl/28/07...storing-ziggo/
__________________
Groet, Leonardo.
MGVnr: 173
Navigare necesse est.
www.vantijn.net