Los bericht bekijken
  #185  
Oud 31 juli 2009, 11:55
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Eens. Maar moet zeggen dat het apparaat bruikbaar is sinds 2 of 3 FW revisies geleden.
Iedereen legt wat dat betreft andere maatstaven aan. Ik ben van mening dat een apparaat op zijn minst volledig en probleemloos dient te werken zoals beschreven in de handleiding. Dat een apparaat met de bekende beperkingen en workarounds bruikbaar zou zijn vind ik persoonlijk dus niet voldoende.

Citaat:
En missen beloofde functionaliteit? Wat hebben ze ooit beloofd dan dat niet werkt? Twee opnames tegelijk bv hebben ze ook nooit beloofd. Ja, de Cisco oorspronkelijk in de fabriek kon het, maar Ziggo heeft nooit gezegd dat het door hen geleverde apparaat dit ook kon (blijft onbegrijpelijk dat Ziggo dit zelf uit de firmware heeft gesloopt).
Ik noem bijvoorbeeld de S-Video aansluiting en de Original resolutie mode die door Ziggo zijn verwijderd na levering middels firmware updates maar wel als zodaning via de handleiding beloofd worden als features die tenminste nog werken. Van ondertiteling via teletext en twee gelijktige opnames is volgens mij door de hier op het forum aanwezige Ziggo medewerkers aangegeven dat toegevoegd zal worden na klachten, maar daarna hoor je er nooit meer wat van. En dan laat ik het gebruik van de ethernet of USB aansluiting om net als bij Humax opnames te kunnen copieŽren maar buiten beschouwing.

Citaat:
Ook eens dat het apparaat nog zoveel beter kan. Al moet ik wel zeggen dat alle decoders als ik dit forum lees wel iets lijken te hebben: de Samsung (los van het feit dat die een PVR mist) de lipsync issues, de Humax 5050 zie ik ook de nodige HDMI handshake en mislukte opnames issues hebben.
Des te meer een reden om er niet in te berusten. Daarmee geven wij als klanten dan namelijk het verkeerde signaal af richting Ziggo en voordat je het weet lopen woordvoerders weer te verkondigen dat ze het zo goed doen omdat en nauwelijks klachten zijn. Het lijkt zo langzamerhand normaal te worden dat de door Ziggo "gecertificeerde" ontvangers slecht functioneren.

Citaat:
Meest ideale zou ik nog steeds een officiŽel gesupporte CAM voor gebruik in een PC insteekkaart vinden. GUIs als Windows Mediacenter, MythTV en Mediaportal zijn zo ontzettend veel beter als welke PVR in de markt dan ook. Maar gezien de erg beperkte markt voor dat soort oplossingen heeft dat vrees ik weinig prio bij Ziggo.
Het zou ideaal zijn als de bemoeienis van Ziggo stopt bij de standaard DVB CAM of CI+ CAM. Fabrikanten worden dan weer zelf verantwoordelijk voor de apparaten en kunnen zich niet langer verschuilen achter die "Ziggo heeft ons apparaat toch goedgekeurd, dus werkt het goed genoeg en gaan wij er niets meer aan doen" mentaliteit. Helaas blijkt dat Ziggo ook bij de introductie van de CI+ CAM zich weer gaat bemoeien door de TV fabrikanten op te leggen wat zij moeten implementeren aan functionaliteit en, nog erger, hoe die TV fabrikanten dat moeten implementeren. Schikken die TV fabrikanten zich niet naar de wil van Ziggo dan krijgen ze geen Ziggo "gecertificeerd" plakkertje. De gevolgen van dat beleid zijn al weer duidelijk geworden via dit forum en hoe goed die door Ziggo verspreide firmware updates zijn is ook al weer duidelijk. De eerste bugs zijn al weer gevonden nog voordat de CI+ CAM zijn intrede moet doen. Testen kunnen ze dus niet bij Ziggo, maar dat had ik al ondervonden met mijn Humax IR-FOX C.