Discussie: ned 123 hd
Los bericht bekijken
  #82  
Oud 30 juli 2009, 19:17
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Tsja, toch zal blijken dat in al die gevallen er een slechte huis-installatie is, of dat er in een wijk een probleem is. Als er echt een "algemeen ziggo probleem" zou zijn met zenders zou iedereen deze problemen hebben en dat is niet zo.

Voor iedereen met deze problemen geldt zoals zo vaak is geschreven:

Test waar de storing optreedt door tijdelijk je digitale TV ontvanger met een goede en zo kort mogelijke kabel op het AOP (Abonnee Overname Punt) aan te sluiten. Dit is het punt waar de "groene kabel" je huis inkomt. Dit is vaak in de meterkast of in de huiskamer.

Zorg ervoor dat de digitale ontvanger op het AOP zit zonder dat er splitters of internet splitters tussen zitten. Controleer dan de ontvangst, heb je dan nog steeds een slechte BER, dan moet je Ziggo bellen en uitleggen wat je gedaan hebt en vertellen dat je signaal dan nog slecht is. Ziggo zal dan een monteur langs sturen die je kabelaansluiting controleert omdat er dan iets aan de hand is met de AOP zelf of met je aansluiting of het kastje in de straat of wijk.

Is je signaal wel storingsvrij direct aangesloten op het AOP, zet dan stap voor stap alle splitters weer tussen je aansluiting en sluit je ontvanger steeds een punt 'verder van het AOP' aan, ook weer tijdelijk om te testen. Misschien vind je dan een punt waar het 'mis' gaat en daar moet je dan uitzoeken of die kabels of splitter defect of van slechte kwaliteit is.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....