Los bericht bekijken
  #14  
Oud 30 juli 2009, 16:17
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stephen Bekijk bericht
Satelliettelevisie raad ik sterk af. Helaas ben ik gedwongen tot satelliettelevisie aangezien waar ik nu woon hier geen kabel ligt en je met Digitenne geen bereik hebt.
Vreemd dat je in de profiel dan allerlei kabel gerelateerde zaken hebt staan zonder kabel aansluiting, maar dat terzijde.

Citaat:
Argument 1: Het is te duur
Doordat Canal Digitaal een monopoliepositie heeft op de satellietmarkt (er zijn geen andere aanbieders van DVB-S) kunnen zij zelf de prijzen bepalen. Het basispakket kost €9,95 maar voor het duurste pakket (vergelijkbaar met Ziggo Digitaal Totaal van €9,95) ben je €42,50 kwijt.
Uiteraard is het niet persé nodig om het duurste pakket van CanalDigitaal te nemen omdat er ook een hoop Free-To-Air buiten CanalDigitaal om te ontvangen is. Als iemand bijvoorbeeld voornamelijk geďnteresseerd is in de Engelse kanalen dan zijn er behoorlijk wat BBC en ITV kanalen vrij te ontvangen inclusief BBC HD. Ook zijn er nog diverse tussen pakketten mogelijk die wat minder kosten. En ook vergeet je nog even dat je bij Ziggo in ieder geval het basis abonnementstarief van € 16,25 moet betalen wat dus nog bovenop die € 9,95 komt.

Citaat:
Argument 2: Wildgroei aan ontvangers
Bij Ziggo is het de gewoonte dat je een digitale ontvanger thuisgestuurd krijgt of meteen kan meenemen uit de winkel als je je Ziggo-abonnement aanvraagt. Er zijn echter tientallen verschillende ontvangers voor satelliettelevisie die niet allemaal hetzelfde werken. Daarom certificeert Canal Digitaal de ontvangers wanneer ze aan de eisen voldoen. Veel winkels verkopen niet-gecertificeerde ontvangers waarmee de kans op ontvangstproblemen groter is. Hier geeft Canal Digitaal geen ondersteuning voor. Verder krijg je bij Ziggo de ontvanger in bruikleen, bij Canal Digitaal dien je deze zelf aan te schaffen. Ook moet je bij Canal Digitaal de smartcard zelf betalen. Als je een HD-ontvanger wilt dan kun je diep in de buidel tasten. De Philips DSR 7121 HD-ontvanger kost €299,-. Bij Ziggo krijg je de HUMAX HD-ontvanger voor een aanzienlijk lagere prijs.
Bij Ziggo krijg je geen ontvangers in bruikleen, die dien je net als bij CanalDigitaal aan te schaffen. Er is af en toe sprake van wat aanbiedingen en weggevertjes bij Ziggo die dan gefinancierd worden door alle abonnees om nieuwe klanten binnen te halen. Bij Ziggo zal je ook zelf de smartcard moeten betalen als je geen alles in één abonnement neemt of een installatie pakket waar al een smartcard bij zit. Ziggo heeft "gecertificeerde" ontvangers en die zijn geen van allen bugvrij. Met sommige bugs valt te leven of er zijn workarounds bedacht door de gebruikers. Regelmatig resetten schijnt tegenwoordig normaal te zijn bij de "gecertificeerde" Ziggo ontvangers, wat tevens de enige soort van support is die je van de helpdesk kan verwachten.

Citaat:
Argument 3: Geen CI-ondersteuning
Ziggo begint binnenkort met ondersteuning van CI+. Hierdoor heb je geen aparte ontvanger nodig, maar kun je, indien je tv dat ondersteunt, een module kopen waar je de smartcard in kan stoppen. Deze module plaats je vervolgens in een vrij slot aan de zij- of achterkant van de televisie. Canal Digitaal geeft absoluut geen ondersteuning voor CI-modules en is ook niet van plan om in de toekomst ondersteuning te bieden.
CanalDigitaal brengt een eigen standaard DVB CI CAM uit die ook wordt ondersteunt middels firmware updates. De ontvanger en/of TV waarin je die CanalDigitaal CAM kan gebruiken wordt uiteraard niet ondersteunt voor zover het geen door CanalDigitaal gecertificeerde ontvanger is. Bij Ziggo hoef je ook geen support te verwachten op de apparatuur waarin je straks die voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM kan gebruiken. Ziggo zal wel, net als CanalDigitaal, firmware updates voor die CI+ CAM verstrekken als dat nodig is. Verder brengt de CI+ CAM alleen maar beperkingen voor de klanten en mogelijk ook ellende omdat Ziggo wil dat TV fabrikanten allerlei basis TV functionaliteit uit hun TV's halen zoals bijvoorbeeld het zelf kunnen nummeren en sorteren van de kanalenlijst. Zie dit forum voor meer informatie over deze praktijken.

Citaat:
Argument 4: Je moet ruimte hebben voor een schotel
Voor mij is dit probleem, maar er zijn mensen die in bijv. een apartement of flat wonen. Die kunnen moeilijk satelliettelevisie nemen, tenzij de schotel op hun kleine balkonnetje willen plaatsen. Voor kabeltelevisie heb je helemaal geen schotel nodig. Daarbij, als het slecht weer is, is de kans op beelduitval groot. Als je in een bos woont dien je de schotel goed uit te richten, want als het hard waait en de bomen heen en weer gaan dan heb je dus ook grote kans op beelduitval.
De schotel zal inderdaad goed moeten worden opgesteld en dat is niet voor iedereen mogelijk.

Citaat:
Argument 5: Canal Digitaal rommelt al jaren
Sinds het nog CANAL+ heette, was het bedrijf al aan het rommelen. Ik ben nu tien jaar klant van Canal Digitaal en heb al vier keer mijn ontvanger moeten vervangen. Dit komt doordat er steeds werd overgegaan op een ander coderingssysteem (Irdeto, SECA, Irdeto2, Mediaguard 2, Nagravision 3) en de huidige ontvangers dit niet altijd ondersteunden. Canal Digitaal probeert nu zijn klanten tevreden te houden. Ze zijn een actie begonnen waarmee mensen hun niet-gecertificeerde ontvanger gratis kunnen inruilen voor een wel-gecertificeerde. Dit is dan een SD-ontvanger. Je kunt ook kiezen voor een HD-ontvanger, dit kost je dan slechts 59 euro.
Ook bij Ziggo rommelt het al jaren. Er zijn voldoende voorbeelden op dit forum waarbij klanten al diverse keren vanwege bugs ontvangers maar hebben vernieuwd omdat Ziggo het laat afweten om er voor te zorgen dat er firmware updates komen om problemen te fixen.

Citaat:
Argument 6: Het "Nederlandstalige" HD-aanbod is mager
Vergeleken met Ziggo en UPC is het aanbod in HD-kanalen mager. Hoewel je wel via de satelliet de FTA-HD-zenders kunt ontvangen (DasErste HD en ZDF HD beginnen in augustus met uitzenden) zendt Canal Digitaal alleen nog maar Nederland 1 in HD-kwaliteit uit. Dit komt doordat Canal Digitaal kostbare bandbreedte moet inhuren om de zenders door te geven. Als RTL in het najaar begint met het uitzenden van RTL 7 en RTL 8 in HD-kwaliteit, dan zal het waarschijnlijk nog lang duren voordat Canal Digitaal deze kanalen ook doorgeeft.
Klopt het Nederlandse aanbod van CanalDigitaal is magerder.

Citaat:
Hopelijk heb je hier wat aan. Concluderend wil ik er dus mee zeggen dat het overstappen van Ziggo naar Canal Digitaal het absoluut niet waard is.
Dat hangt er dus vanaf in welke kanalen iemand geďnteresseerd is. Alleen voor het Nederlandse aanbod zal je gebruik moeten maken van CanalDigitaal. Daarnaast is er een groot FTA aanbod. En laten we niet vergeten dat Ziggo bezig is om haar klanten steeds meer beperkingen op te leggen. Ze proberen nu zelfs om de functionaliteit van TV's in te dammen.