Los bericht bekijken
  #344  
Oud 30 juli 2009, 11:25
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JanL. Bekijk bericht
Ok in het begin van de verkoop van deze decoder waren er grote problemen met de HDMI aansluiting. Maar dit was hardware en dat heeft Samsung uiteindelijk opgelost door een andere HDMI aansluiting en een extra processor voor de HDMI uitsturing toe te passen.
Iedereen heeft toen een slecht werkende decoder bij Samsung om kunnen ruilen. Deze werd zelfs aan huis door een monteur uitgewisseld en gecontroleerd of hij dan wel goed werkte.
Daarnaast waren er in het begin nogal wat competabiliteits problemen, vooral met Philips LDC's. Maar dat was dan weer de software!
Om voor elkaar te krijgen dat Samsung eindelijk toe wilde geven dat er iets behoorlijk fout zat in hun DCB-H360R was eerst een uitzending van Vara's Kassa nodig. Tot dat moment kregen altijd de TV fabrikanten de zwarte Piet toegespeeld door Samsung en @Home medewerkers via de helpdesk en het toenmalige TV Home forum. Ook heeft Samsung nooit officieel bekend gemaakt dat het bij die tijdelijke omruil actie ging om een uitgebreide hardware revisie. In de Kassa uitzending werd aangegeven dat het om "slechte soldeerverbindingen van de HDMI connector" zou gaan. Alleen klanten die konden aantonen dat hun TV problemen vertoonde in combinatie met de DCB-H360R konden deze laten omruilen voor een exemplaat waarvan de soldeer zogenaamd waren verbeterd. Samsung heeft er wat dat betreft alles aan gedaan om er vooral geen algehele terugroep actie van te maken. Daardoor heeft Samsung in feite een tijdbom heeft gecreëerd voor iedereen die niet van die actie wist of niet in aanmerking kwam voor omruiling omdat hun TV net wat toleranter was voor de DCB-H360R zodat de HDMI aansluiting wel werkte of omdat ze de component aansluiting gebruikten. Als die groep klanten na afloop van die "doorsoldeer omruil" actie hun TV hebben vervangen door een nieuwer exemplaar dan is de kans groot dat ze alsnog last krijgen van hetzelfde probleem, maar dan zelf mogen opdraaien voor de reparatie kosten. Erg netjes opgelost allemaal door dat Samsung, maar niet heus.

Citaat:
Volgens mij ligt het echt aan Ziggo die de zaken niet voldoende uitgetest heeft met de diverse HD decoders die er beschikbaar zijn.
Het slechte daarbij is dat blijkbaar ook de Samsung HD decoder niet voldoende getest is, terwijl ik denk / verwacht dat dit één van de meest verkochte HD decoders binnen het Ziggo gebied is.
Doordat Ziggo zich opstelt als een "certificeringsinstituut" hebben zij in deze hun verantwoordelijkheid te nemen als blijkt dat door hun "geteste" en "gecertificeerde" apparaten niet werken. Maar dan wordt Ziggo altijd stil en doen ze net alsof ze van niets weten. Op bijvoorbeeld vragen over de correctheid van het lijstje van verrassingskanalen zoals gepubliceerd op de Ziggo website wordt wel gereageerd, maar de echt belangrijke en grote problemen met de door hen "gecertificeerde" ontvangers en hun signaal worden gewoon genegeerd.