Los bericht bekijken
  #341  
Oud 30 juli 2009, 09:35
JanL.'s schermafbeelding
JanL. JanL. is offline
Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Lith @Home
DTV: Humax 5050C
Berichten: 64
Standaard

Ik vraag me af of je hier Samsung de schuld van moet geven.
Samsung ontwikkelde een HD decoder samen met Ziggo op basis van specificatie eisen van Ziggo.
Ziggo zorgt vervolgens voor de bij behorende sotfware om het ding te laten doen wat hij moet doen.

Ok in het begin van de verkoop van deze decoder waren er grote problemen met de HDMI aansluiting. Maar dit was hardware en dat heeft Samsung uiteindelijk opgelost door een andere HDMI aansluiting en een extra processor voor de HDMI uitsturing toe te passen.
Iedereen heeft toen een slecht werkende decoder bij Samsung om kunnen ruilen. Deze werd zelfs aan huis door een monteur uitgewisseld en gecontroleerd of hij dan wel goed werkte.
Daarnaast waren er in het begin nogal wat competabiliteits problemen, vooral met Philips LDC's. Maar dat was dan weer de software!

Ik ben er redelijk van overtuigd dat de Samsung HD decoder het hardwarematig wel goed moet kunnen doen. En ondanks dat het één van de eerste HD decoders met HDMI was geeft het ding nog steeds een beter beeld op SD dan een veel nieuwere Humax 5050 b.v.

Volgens mij ligt het echt aan Ziggo die de zaken niet voldoende uitgetest heeft met de diverse HD decoders die er beschikbaar zijn.
Het slechte daarbij is dat blijkbaar ook de Samsung HD decoder niet voldoende getest is, terwijl ik denk / verwacht dat dit één van de meest verkochte HD decoders binnen het Ziggo gebied is.