Discussie: Mededeling: Windows Vista en USB met grote files
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 29 juli 2009, 22:42
Nelis's schermafbeelding
Nelis Nelis is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 juli 2009
Locatie: Hoofddorp
DTV: HUMAX 5050c
Berichten: 2
Standaard Windows Vista en USB met grote files

De HUMAX 5050c is een Linux achtig systeem, welke niet overweg kan met de disk structuur voor grote files van Windows Vista. De volgende stappen maken dit mogelijk.
  • EXT3 geformatteerde USB-schijf of stick aanmaken om grote bestanden (>4GB) aan te kunnen voor de HUMAX USB aansluiting.
Op de PC via http://gparted.sourceforge.net de gparted image file downloaden en daarna deze image branden op een CD, zodat een bootable “live” CD ontstaat. Hierna PC herstarten met CD erin, waarna een linux versie opgestart wordt, waarbij door logische selecties tijdens het opstarten gparted opgestart wordt. De USB schijf of stick kan al aangesloten zijn of dient aangesloten te worden. Let erop, dat de juiste schijf geselecteerd wordt (de USB), waarna deze naar EXT3 geformatteerd dient te worden. Lege schif of stick.
Na deze bewerkingen kan de PC zonder de “live” CD errin geherstart worden, zodat Windows Vista weer loopt. De USB schijf of stick is gereed om aan de HUMAX aangesloten te worden.
  • Windows Vista geschikt maken om met een EXT3 geformatteerde schijf of stick overweg te kunnen.
Noot: de driver Ext2IFS_1_11a, die op te halen is bij http://www.fs-driver.org is niet geschikt, omdat deze nog uitgaat van een inode size van 128 bytes, terwijl gparted van de nieuwe standaard van 256 bytes uitgaat.
Haal de driver Ext2Fsd van http://sourceforge.net/projects/ext2fsd/ op en start deze op, waarbij in ieder geval het automatisch opstarten bij het starten van de PC geselecteerd moet worden (alles aanvinken geeft bij mij nog geen problemen). Hierna de PC herstarten en de EXT3 geformatteerde schijf of stick wordt de Windows Vista herkend als hij wordt aangesloten. Dit is te herkennen door in de verkenner bij de selectie ervan de eigenschappen op te vragen, waarbij dan EXT3 te herkennen is.

Het heen en weer halen van files moet nu werken.