Los bericht bekijken
  #20  
Oud 29 juli 2009, 21:23
Key's schermafbeelding
Key Key is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 juli 2009
Locatie: H'meer Multikabel
Berichten: 10
Standaard

Zwaard-in-steen, je doet zo ontzettend je best dat ik er nog één keer op in wil gaan, ondanks dat je me wel een beetje persoonlijk aan het aanvallen was met het volgende
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Als je het dan toch zo goed weet, waar stel je hier nog een vraag?
Succes met je klaag en zeur kruistocht tegen Ziggo.
Ik ben een verder tevreden klant van Ziggo en ik heb dit topic niet als klacht gelabeld. Ik doe alleen een klein onderzoekje. Als dat genoeg oplevert ga ik er weer netjes mee terug naar Ziggo.

Met veel goede wil kan ik jouw betoog hooguit beschouwen als een wat vreemd antwoord op mijn vraag 2 aan het begin van dit topic: 'wat schaadt het?'. Een vreemd antwoord, want ik begin met 'Als er echt geen vraag naar is' en jij gaat er maar op door wat er gebeurt bij grootschalig gebruik - een situatie die alleen ontstaat als er wèl vraag naar is.
Kennelijk weet jij iets wat Ziggo niet weet, want die geven dataverkeer dus niet op als reden voor de limiet. Ziggo ziet wat jij beschrijft kennelijk niet als probleem. En Ziggo kan het weten, want onderdeel daarvan is vh. Multikabel en daar stond de limiet hoger. Zij hebben er grofweg een jaar ervaring mee (of meer, maar daar heb ik geen weet van).

Grappig genoeg zeg je in reply #10 wel
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur
Het is wel handig als je grotere bestanden kunt versturen
Hieruit kan ik eigenlijk concluderen dat ook jij een wat hogere limiet op zich zou verwelkomen.
Maar voor de rest is het een beetje alsof ik vraag "Is er koffie?" en jij maar terug komt met "Koffie is niet goed voor je". Dat is geen antwoord op de vraag, al wordt het door honderd mensen gezegd. Ziggo zelf zegt dus, om in de beeldspraak te blijven: "Er is geen koffie want niemand wil het". Dat laatste is wat ik betwijfel, en waar ik dus hier meningen over probeer te verzamelen.

Citaat:
Zou zeggen, zoek eens op de specificaties van de verschillende email protocollen.
Dat heb ik gedaan. Omdat ik er geen uren aan wil besteden heb ik het bij Wikipedia gehouden - niet gezaghebbend, maar doorgaans wel een eind in de goede richting.
In de uitleg over SMTP, POP, IMAP en ook MIME zie ik niets dat er op wijst dat de protocollen niet geschikt zijn voor bestanden boven een bepaalde grootte. Sommige servers natuurlijk wel, en dan kun je het protocol gebruiken om e.e.a. te sturen. De enige verwijzing zoals jij die steeds noemt die ik gelezen heb, staat hierin en die meldt een grens van 30MB - het getal dat ik al eerder noemde als hoogste limiet bij in Nederland gangbare abonnementen. Toeval? Denketnie.
Als jij betere, concrete info hebt: graag!

Citaat:
Echter treed de wet van de grote aantallen op als het gaat om een mailsysteem van dit formaat
De Wet van de Grote Aantallen komt uit de kansrekening en statistiek, en komt er ongeveer op neer dat bij een groot aantal steekproeven het gemiddelde resultaat daarvan het gemiddelde van de hele groep benadert. Dat is niet wat jij bedoelt. Verder zegt je rekenvoorbeeld absoluut niets. Het is pure speculatie en vooral heeft het geen referentiekader.
Zie ook wat Gnodde hierboven schrijft: misschien is het dataverkeer nu al net zo hoog als jij vreest, met alleen meer overhead.

En dan is er nu weer gelegenheid voor eenieder om kenbaar te maken of men graag een hogere email-grootte-limiet dan 9,5MB (terug) zou willen hebben.

Erik