Los bericht bekijken
  #95  
Oud 29 juli 2009, 17:40
Jam's schermafbeelding
Jam Jam is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: MK NH 1761ck
Ziggo Internet: alles in 1 extra Ubee [nieuwe type]
DTV: Cisco 8455DVB
Berichten: 481
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Het instellen van een laag tarief heeft een aantal nadelen maar ook een aantal voordelen.

Als het nummer van Ziggo gratis zou worden gemaakt heeft dit als voordeel dat het de mensen die bellen niets kost. Erg fijn.

Dit heeft echter als groot nadeel dat er ook zeer veel onzin telefoontjes gaan binnenkomen, waarvan een deel zelfs nog niet eens aan Ziggo of hun producten gerelateerd zijn. Al deze telefoontjes hebben wel tot gevolg dat de wachttijden alleen maar meer zullen gaan oplopen, en zelfs zeer extreem kunnen gaan oplopen.

Als je een laag tarief instelt voor het telefoonnummer voorkom je hiermee een hoop onzin telefoontjes, hiermee verkort je de wachtrijen wat ook weer ten goede komt aan hun klanten. Het nadeel hiervan is echter wel dat men iets moet betalen om met Ziggo te bellen.

Persoonlijk vind ik het tarief wat Ziggo ingesteld heeft niet meer als schappelijk. Het is slechts 10ct/min. Dat houd in dat je voor 3 een half uur met de helpdesk aan de lijn kan hangen. Probeer voor dat tarief eens (computer)ondersteuning elders te krijgen.

Nu kan er een hele lange discussie gevoerd worden over dat er mensen zijn die het niet kunnen betalen etc, maar dat is naar mijn mening niet echt een relevante discussie. Kan allemaal heel erg vervelend zijn, kan een ieder van ons in principe overkomen, maar niet relevant.

En vergeet daarnaast niet dat de 10ct voor het bellen met de helpdesk een zeer kleine bijdrage is aan de kosten voor de mogelijkheid van een helpdesk. Een helpdesk met alle benodigde facaliteiten kost een fors bedrag, hetgeen Ziggo nog ontvangt van de 10ct/min is maar een zeer klein percentage van de totale kosten.

XS4all hanteerd gewoon lokaal tarief, en als je met een "onzin" vraag komt of iets wat niet ondersteund word, word dat direct vermeld en word je niet verder geholpen.
dit geeft daar geen problemen met langere wachttijden.

10ct per minuut werpt een bepaalde drempel op vind ik, maar die drempel doet in principe hetzelfde als "zeggen dat het niet word ondersteunt en afgekapt binnen een minuut" zoals XS4all dat doet.

in principe is een helpdesk een service die aan de ZIGGO kant toch echt wel voor kostenbesparing word gebruikt.
want stel dat er geen helpdesk is en alle problemen moeten per mail en monteur...

ZIGGO verdient er misschien niet direct aan [die 10ct pm] maar verlies draaien ze er volgens mij ook niet op als men het "lokale tarief" hanteerd.

toch is mij al een paar keer weer overkomen dat ik de helpdesk niet kon bereiken [lange wachttijd] sinds het weer 10ctpm kost.
en de verbinding werd verbroken...

maar nogmaals, het NIET hebben van een helpdesk kost een provider nog veel meer geld.
en is niet praktisch werken voor een provider.

ik vind het dus best prijzig, en wellicht onnodig.
toch bellen er ook mensen via 10ctpm met onzin vragen en vragen over zaken die niet ondersteund worden.

die hou je altijd.