Los bericht bekijken
  #18  
Oud 29 juli 2009, 16:47
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Key Bekijk bericht
Beste Excalibur,

Jij hebt nog niet één keer antwoord op mijn vragen gegeven. Het enige wat je doet is aangeven dat ik mijn vragen niet zou moeten stellen, op grond van beweringen die je weigert verder te onderbouwen. De feiten die ik aandraag negeer je compleet.
Als je mijn reacties doorleest is er wel degelijk antwoord gegeven op je vraag.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Omdat het email protocol simpelweg niet ontworpen is voor het versturen van emails van dergelijke omvang. Is toch al een paar keer aangegeven. Het kan wel, maar het is er niet voor gebouwd/ontworpen.

Als 1 persoon er gebruik van maakt is er niets aan de hand, echter op een mailsysteem als dat van Ziggo gaat de wet van de grote getallen tellen. Hoe groter het netwerk hoe meer de impact die "luttele" 5MB extra heeft.
Als je verder terug leest heb ik een dergelijke reactie vaker gegeven.

Ook door anderen is dit reeds aangegeven in dit topic, een voorbeeld
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Het email-protocol is niet ontworpen voor het overbrengen van hele grote attachments. Die 10Mbyte is niet zomaar gekozen, maar is bij vele mailservers/providers in gebruik. Door hem onbeperkt te verhogen naar bijvoorbeeld 100Mbyte is de kans groot dat je mails nooit aan zullen komen omdat de ontvangende mailservers er niets mee aan kunnen.

Ik vermoed dat het ondertussen wel iets meer zou kunnen zijn dan 10Mbyte, maar of een verhoging naar 15 of 20 Mbyte nu zoveel zoden aan de dijk zet als je een stuk of wat digitale foto's van 15Mbyte per stuk wilt versturen vraag ik me af.

In elk geval blijft email niet echt geschikt om grote bestanden te versturen.

Behalve die YouSendIt kun je de foto's ook op je webspace neerzetten en stuur je een email met een link daarheen. Er bestaan mooie gratis fotoalbums die je op je gewone webspace kunt zetten. Via Ziggo webspace kun je eventueel ook bestanden in de 'privé' sectie zetten wat via een wachtwoord is beveiligd.
Je hebt wel degelijk antwoord gekregen op je vraag. Dat jij dit niet een bevredigend antwoord ziet, daar kan ik weinig aan veranderen. Zou zeggen, zoek eens op de specificaties van de verschillende email protocollen.

Nogmaals samengevat:
- Het emailprotocol is niet voor emails met dergelijke omvang ontworpen, kan wel, maar is verre van ideaal. Hiervoor zijn andere protocollen ontworpen.
- Als het mogelijk is zal men het gebruiken en meer dan af en toe.
- Hoe groter het netwerk (aantal gebruikers) hoe groter de impact van een dergelijke wijziging is.
- Als 1 persoon een mail van 20MB naar een of meerdere personen stuurt is dit geen probleem. Echter treed de wet van de grote aantallen op als het gaat om een mailsysteem van dit formaat, wat inhoud dat als binnen een regio/gebied opeens 10.000 personen een mail van 20MB gaan sturen naar 1 of meerdere personen dit wel een zeer grote belasting op de mailserver zal gaan geven.

Rekenvoorbeeld.
Binnen een bepaald gebied sturen 1000 mensen een mail van 20MB naar een of meerdere mensen. Gemiddeld genomen stuurt een ieder van die 1000 dit naar 2 personen.

20MB x 1000= 20GB Dit vermenigvuldigt met 2 daar het naar gemiddeld 2 personen word gestuurd geeft een data transfer van 40GB. Tel hierbij het normale emailverkeer op en je komt op aanzienlijke hoeveelheden email en data.

Dit word nog veel erger als persoon X besluit om zijn tientallen vakantie kiekjes in te pakken in ZIP en dit per mail te versturen, bijvoorbeeld 8 Zip bestanden van 20MB die naar de gehele familie verstuurd worden. Tel uit je winst zeg maar... (ermee rekening houdend dat het normale emailverkeer met daarbij ook bijlage's ook verwerkt moet worden).

Een verdere discussie lijkt me niet nodig. Dat jij een andere mening bent toegedaan verandert niets aan de specificaties van het emailprotocol.
__________________


Laatst gewijzigd door Excalibur; 29 juli 2009 om 17:02