Discussie: Vraag: Welke router kiezen ?
Los bericht bekijken
  #145  
Oud 29 juli 2009, 11:46
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henry Leenheers Bekijk bericht
Ben op het gebied van Routers een leek; begint me al lezende allemaal een beetje te duizelen. Mijn vraag: Ik heb momenteel Ziggo Alles in één Plus.
Ik beschik al geruime tijd over een Netgear Router 54 Mbps. Als ik de site van Ziggo moet geloven ben ik beter af met hun Premium Router (Helaas vermelden ze geen merk en type) met N-technologie en een snelheid tot 300 Mbps. Op de site van sluitallesaan.nl heb ik naar deze router gezocht; ik vermoed dat het om de Sitecom WL-541 gaat die daar, inclusief adapter slechts 55 euro kost. (aanbieding) Is dit voor mij een goede keuze, en krijg ik hier een hogere snelheid mee ? Hebben alle routers ook een aansluiting voor een bedraad internet ?
Tja, die 300Mbps is puur theoretisch en hierdoor zal je internetsnelheid niet omhoog gaan. Die 300Mbps zal in de praktijk rond de 150Mbps worden (alleen handig binnen het netwerk natuurlijk), maar je internetsnelheid blijft natuurlijk gelijk aan je Alles in 1 Plus (ik neem aan dat dat 'intensief' is, dat zal niet sneller worden door een andere router. Voorlopig heb je dus voldoende aan die Netgear.