Los bericht bekijken
  #127  
Oud 29 juli 2009, 11:07
Eduard08's schermafbeelding
Eduard08 Eduard08 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 augustus 2008
Locatie: Oosterkwartier
Ziggo Internet: Alles-in-1 min 1
DTV: Humax 5000HD/Samsung DCB H380R
Berichten: 3.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Ziggo zou net als de NorDig groep gewoon hun (aanvullende) specificaties openbaar moeten maken zodat de fabrikanten zelf kunnen beslissen wat ze wel, niet en hoe implementeren in hun apparatuur. Goed voor de concurrentie omdat fabrikanten zich dan niet achter de Ziggo "ondersteuning en certificatie" kunnen verschuilen, maar zelf verantwoordelijk zijn voor het oplossen van bugs in hun DVB implementatie. Ook zorgt het ervoor dat fabrikanten dan moeten gaan concurreren op functionaliteit om zich te onderscheiden van hun collega's i.p.v. dat Ziggo probeert om een soort eenheidsworst te maken van alle DVB implementaties door op te leggen wat en hoe er geïmplementeerd moet worden.
Een ietwat vergelijkbare discussie speelt er m.b.t. Canal Digitaal. De CD-smartcardproblemen van de afgelopen tijd zijn volgens CD alleen in niet door CD gecertificeerde apparatuur. Dus het devies: koop alleen CD- gecertificeerde ontvangers. Of nog liever: ruil niet-gecertificeerde ontvangers (snel) bij ons in. Certificering garandeert volgens hen de werking. Wat ze er niet bij vermelden is hoe gecastreerd gecertificeerde apparatuur is. Onwillekeurig verdenk je hen ook van opzet bij de ontstane problemen, alleen om te bewerkstelligen dat je alleen hun producten gaat kopen. Bangmakerij?
Uiteraard zonder vrijheid te kiezen tussen apparatuur met (veel) functionaliteiten, want anders lopen ze het gevaar dat klanten gaan (weg)zappen..

Het argument is ook vaak "toekomstzekerheid". Het blijkt nu dus al, hoe onzeker de toekomst van je apparaat is als die gecertificeerd is. Maak je borst alvast maar nat..