Los bericht bekijken
  #126  
Oud 29 juli 2009, 10:44
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard08 Bekijk bericht
Dat is een levensles, ja. Maar mag een bedrieger toch niet mee weg komen? Zo van: "Dan moet je maar niet te goeder trouw zijn"?
Daarmee zou je de zaak op z'n kop zetten:bedrog legitimeren, en het slachtoffer ervan straffen voor het feit dat hij uit is gegaan van vertrouwen. De wet en rechtspraak moeten dit altijd corrigeren.

Maar uiteraard heb je gelijk als je bedoelt: Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dan is het inderdaad ook "eigen schuld, dikke bult". Een gewone levensles.
Ik bedoelde het natuurlijk sarcastisch. Ziggo eist van Sony dat ze de wijzigingsfunctionaliteit van kanalenlijst na aankoop bij de klanten verwijderen via een firmware update, omdat Ziggo kennelijk economische belangen heeft bij het aanbieden van kanalen in hun volgorde en met hun nummering. Het gaat Ziggo niets aan waar ik de BBC kanalen in mijn lijst wil hebben en met welke nummering. Als ik dan voor aankoop weet dat Sony dergelijk functionaliteit vanwege de eisen van Ziggo niet biedt, dan kan ik tenminste nog beslissen om een ander merk te nemen. De kans is natuurlijk groot dat Ziggo bij dat andere merk die functionaliteit ook heeft laten verwijderen via hun "certificering" eisen. En dat allemaal onder het mom dat dit goed zou zijn voor de klanten omdat hun TV dan "gegarandeerd" goed overweg kan met het signaal van Ziggo. Ziggo kan niet eens een bugvrije goedkope SDTV ontvanger uitbrengen die helemaal speciaal voor Ziggo ontwikkeld is, laat staan een dure TV waarbij de DVB implementatie met allerlei digitale aanbieders overweg zou moeten kunnen.

Citaat:
Misschien dat er met bovenbeschreven incident nu wel duidelijk(er) wordt welke kant het kan opgaan met alle digitale "vooruitgang".
Door de bemoeienis en eisen van Ziggo krijgen we straks net als al die buggy door Ziggo "gecertificeerde" kabel ontvangers ook van die buggy DVB implementaties in TV's. En net als bij de door Ziggo "gecertificeerde" ontvangers hoeven de klanten er niet op te rekenen dat die bugs worden opgelost omdat de fabrikanten geen zin hebben in weer een "certificeringstraject" van maanden. Ziggo zou net als de NorDig groep gewoon hun (aanvullende) specificaties openbaar moeten maken zodat de fabrikanten zelf kunnen beslissen wat ze wel, niet en hoe implementeren in hun apparatuur. Goed voor de concurrentie omdat fabrikanten zich dan niet achter de Ziggo "ondersteuning en certificatie" kunnen verschuilen, maar zelf verantwoordelijk zijn voor het oplossen van bugs in hun DVB implementatie. Ook zorgt het ervoor dat fabrikanten dan moeten gaan concurreren op functionaliteit om zich te onderscheiden van hun collega's i.p.v. dat Ziggo probeert om een soort eenheidsworst te maken van alle DVB implementaties door op te leggen wat en hoe er ge´mplementeerd moet worden.

Vooruitgang kan ik dit beleid van Ziggo dus niet noemen. Stilstand of zelfs achteruitgang.