Los bericht bekijken
  #16  
Oud 29 juli 2009, 00:12
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G.bruiker Bekijk bericht
Wat stelt die certificering nou nog voor.. weer andere decoders kopen,welke HD zapdecoder is dan wel goed en waar krijg ik compensatie voor mijn 2 huidige HD decoders ?
Die Ziggo certificatie stelt geen moer voor, omdat er alleen maar dingen worden getest die in het belang van Ziggo zelf zijn. Dat heb ik al zo vaak gezegd, maar de meeste mensen op dit forum geloven dat niet. Ook bij die hele certificatie van CI+ TV toestellen gaat het alleen maar om dingen die Ziggo zelf wil of belangrijk vindt, zoals het opdringen van een vaste kanalenlijst die de gebruiker niet kan veranderen.

Overigens is mij opgevallen dat bijvoorbeeld in de handleiding van de Humax bij de technische specificaties staat dat de maximale bitrate 15 Mbps zou zijn. Voor SD is dat voldoende, voor HD niet. Je kunt je afvragen of het hier een simpele vergissing betreft of dat de bitrates die de decoder kan verwerken inderdaad (veel) te krap zijn. Ter vergelijk: Blu-ray kan bitrates leveren tot 36 Mbps. Dat is dan wel voor 1080p, maar voor 1080i zou je dan uitkomen op de helft daarvan, dus een vereiste om in ieder geval 18 Mbps probleemloos te kunnen verwerken (beide bij gebruik van MPEG4/AVC compressie).