Los bericht bekijken
  #80  
Oud 28 juli 2009, 21:18
Leonardo's schermafbeelding
Leonardo Leonardo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 september 2002
Locatie: Den Helder, 1781 - Centrum. (ex-Multiweb.)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - ARRIS Touchetone TM702 eurodocsis3
DTV: Humax IHDR-5050C
Berichten: 380
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BenJ Bekijk bericht
Dit blijft me verbazen. @Meermeer die vandaag te horen krijgt dat wachttijden lang zijn en @kingpin die dit waarschijnlijk ook heeft nagevraagd intern komt op de hele dag minder dan 1 minuut.

Ook wij hebben deze ervaring als we wachttijden aan de orde stellen. De klanten klagen over lange tijden en wij worden geconfronteerd met statistieken die heel wat anders laten zien. Einde discussie.

Wat men dan even wel vergeet is dat men de ontevredenheid van klanten daarover, niet mee wegneemt. Die blijft wel klagen ook al toon je dan 1000 keer met je eigen statistieken aan dat de klant eigenlijk tevreden zou moeten zijn.
Inderdaad, in de beleving is de wachttijd altijd langer dan hij is in gevallen van meer dan 5 á 10 minuten. (bel maar eens de ambulance en zet de emotionele wachttijd af tegen de werkelijke wachttijd)
Toch zijn deze wachtijden niet uitzonderlijk bij Ziggo. Daarbij maken relatief veel mensen fouten bij een voicegestuurd menu wat ook tijd en geld kost. Hoe meer opties, hoe meer irritatie.

Op de TV was een tijd geleden een reportage over Ziggo waarin werd gesteld dat men niet eens meer op de wachttijden letten die op grote matrixen zichtbaar waren. (ongelooflijk voor een callcentre wat een helpdesk in wezen is.)
Daarbij zijn statistieken vaak ook 'jumping to conclusion'-papieren. Maw. je laat zien wat je graag wil laten zien.

Inderdaad is een klagende klant het ergste wat je kan overkomen. Een bekende stelregel is; ,,Ontevreden klanten vertellen hun ervaringen ook nog eens aan 22 mensen’’, zegt Van Leeuwen. ,,Meestal om anderen te weerhouden om met dat bedrijf zaken te doen. Maar is de ervaring positief, dan krijgen acht mensen het te horen. Ontevredenheid bij één klant kan dus dertig potentiële klanten schelen.’’

De Klant is de ambassadeur van een bedrijf!
Ziggo zou eens een psycholoog in dienst moeten nemen.

De vaste lezers van deze pagina weten het: niet elk bedrijf lukt het zijn klanten ’zeer tevreden’ te stellen. Aan de lopende band melden mopperende lezers zich bij de ombudsredactie. Ze stuiten op bijna autistisch gedrag van providers, energiebedrijven, restaurants, garages, verzekeringsmaatschappijen en instellingen in de sociale zekerheid.

Voor de directie van Ziggo zeer lezenswaardig; http://www.noordhollandsdagblad.nl/n...ur_van_bedrijf
__________________
Groet, Leonardo.
MGVnr: 173
Navigare necesse est.
www.vantijn.net