Los bericht bekijken
  #112  
Oud 28 juli 2009, 18:29
Ronny1970's schermafbeelding
Ronny1970 Ronny1970 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 juli 2009
Locatie: Twenthe/@Home
Berichten: 12
Standaard

Gelezen op Fok-Forum:

Het is niet stupide, het is doortrapte commercie. Ziggo eist namelijk dat in alle door haar gecertificeerde ontvangers de kanaalvolgorde niet kan worden gewijzigd. De achtergrond hiervan is dat sommige zenders Ziggo (veel) geld betalen om in het digitale (basis)pakket te worden doorgegeven, waarbij het kanaalnummer onderdeel is van de deal. Lagere kanaalnummers zijn namelijk prominenter, daardoor meer gewild, en daardoor ook meer geld waard. Die hele business zou in gevaar komen als klanten zomaar kanaalnummers kunnen gaan veranderen om baggerzenders naar achteren te verplaatsen of uit de lijst te verwijderen, vandaar dat deze mogelijkheid doelbewust wordt gesaboteerd.

Natuurlijk is het mogelijk favorietenlijstjes te maken, maar de praktijk leert dat veel mensen die moeite niet nemen. Bovendien zijn die favorietenlijstjes in de gecertificeerde ontvangers zo ge´mplementeerd dat er extra handelingen nodig zijn om die lijstjes te kunnen bereiken.

Deze praktijken kunnen nog een lelijk staartje krijgen voor Ziggo kijkers die al in het bezit zijn van een TV toestel met een CI+ slot. Met een toestel met een ingebouwde DVB-C (HD) tuner en een CI(+) slot is het mogelijk digitale kabeltelevisie te ontvangen zonder gebruik van een decoder. Ziggo gaat CI+ officieel ondersteunen en test momenteel een aantal toestellen van Sony, Samsung, Philips, en LG (andere merken komen later nog aan bod). In veel van deze TV's is het (uiteraard) mogelijk om de zendervolgorde vrij te bepalen, net zoals dat kan met de analoge kanalen in die TV's. Maar om in aanmerking te komen voor de Ziggo certificatie zal de firmware van deze toestellen worden aangepast. De nieuwe firmware voor de betreffende toestellen zal t.z.t. via het Ziggo netwerk worden verspreid. Dat betekent dat mensen die nu in het bezit zijn van een toestel met een CI+ slot tot de onaangename ontdekking zullen komen dat ze na een (wellicht automatisch ge´nstalleerde) en door Ziggo opgedrongen firmware update van hun toestel niet meer in staat zullen zijn om de kanaalvolgorde zelf te bepalen, terwijl datzelfde toestel dat nu nog wÚl kan. En er schijnen nog veel meer boze plannen in het vat te zitten om het zapgedrag van digitale kijkers te manipuleren en aan banden te leggen. Volgens verschillende Duitse internetsites zal CI+ het bijvoorbeeld mogelijk maken voor een commerciŰle zender om tijdens reclameblokken een zapblokkade in te stellen. Dat betekent dat een kijker tijdens een dergelijk reclameblok niet meer weg kan zappen naar een andere zender en zelfs het toestel niet met de afstandsbediening kan muten of uit kan schakelen, totdat het reclameblok weer voorbij is.