Los bericht bekijken
  #110  
Oud 28 juli 2009, 14:50
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
De firmware update die Ziggo erdoor probeert te drukken heeft niets te maken met de CI+ certificatie (waar Ziggo sowieso niets over te zeggen heeft) maar alles met de aanvullende eisen die Ziggo stelt aan de door haar te certificeren ontvangers. De CI+ modules van Ziggo zullen dan ook 100% gegarandeerd werken in CI+ toestellen, ook zonder de beperkingen in de gebruikersinterface die Ziggo probeert af te dwingen, en dus ook zonder de - ongewenste - firmware updates.
Ik denk dat we langs elkaar heen praten,ik begrijp heel goed wat je bedoelt alleen neem je mijn tekst te letterlijk.
Uiteraard begrijp ik dat Ziggo niets te zeggen heeft over de CI+ norm en certificatie want die zijn "universeel" ,het is een norm,een standaard.
Waar ik "bang" voor ben is dat als een tv merk/model niet voldoet aan die aanvullende eisen Ziggo ze kan Blacklisten waardoor hun eigen cam het niet meer doet in dat model.
Het model voldoet dan niet meer aan hun aanvullende eisen.

Daarnaast zit je nog met wat anders, stel je hebt de update niet laten doorgaan (zowieso schijnt het alleen in het @home gebied gebeurd te zijn) en je hebt nog de originele firmware en er ontstaat een bug in, ik noem maar een voorbeeld,de DVB ondertiteling en daar komt een patch voor in de vorm van een nieuwe firmware.
Meestal zijn die gebaseerd op eerdere versies.
Dan is je ondertitel probleem wel opgelost maar kan je dus ,als in een latere versie het op nummer zetten van de zenders niet wordt gefixt, opeens niet meer je oude functionaliteit gebruiken.
Ikzelf durf niet zonder meer te zeggen dat zonder firmware updates de Ziggo cam het altijd zal blijven doen.