Los bericht bekijken
  #76  
Oud 28 juli 2009, 10:16
heerden's schermafbeelding
heerden heerden is offline
Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: 2162 Lisse/Casema
Ziggo Internet: CM-PC / TC7210 i.c.m Netgear R7000
DTV: Horizon & Humax 5200c HD-iPVR
Berichten: 95
Lightbulb Arris informatie van de monteur

Na een maand zonder al te veel problemen zakte ineens de upstream van m'n arris 702 in. Het modem komt soms tot 2Mbit maar meestal is 1Mbit de max.

Gisteren is daarvoor een monteur van Ziggo langsgeweest.

Hierbij is alles nagemeten en zijn zowel de aansluitdoos (was nog een oude kathrein), kabels en uiteindelijk het modem zelf vervangen.

De kwaliteit van de groene kabel was na toetsing prima, de lijnwaarden in het 'oude' arris 702 modem zaten op de 4 downstreams zo rond de -7 a -9 dBmV, voor de upstream steevast 50,25dBmV op DOCSYS2.0 32QAM. Met een speedtest helaas nog steeds een slechte upstream.

Op mijn verzoek heeft de monteur toch eens een nieuwe arris aangesloten. Hierbij gingen de waarden van de 4 downstreams zo'n 2dBmV omhoog naar gemiddeld -5 a -7 dBmV en kwam de upstream op 49dBmV uit. Desondanks bleef de upstream haperen. Na telefonisch overleg door de monteur met ziggo kwam hij met de volgende verklaring.

Met het arris 702 modem zijn nog problemen die zeer binnenkort met een nieuwe firmware opgelost gaan worden. Tot die tijd zijn de volgende zaken van toepassing volgens ziggo:

- Sluit het moden aan via een losse (tratec) splitter. Gebruik niet een aansluitdoos waarin direct een splitter is ingebouwd. Deze dempen het signaal niet goed (genoeg) waardoor het modem in een DS sync loop kan raken.

- De upstream kan in de problemen raken door meervoud aan downstreams (bug in de firmware) met een bepaalde signaalsterkte die net iets te hoog is.

Ook is er een speedtest bij ziggo zelf beschikbaar die niet via speedtest.net loopt maar rechtstreeks bij ziggo. Deze meet ook een langere periode wat de snelheden zijn. Deze staat op speedtest.ziggo.nl

(URL aangepast, bedankt Cees )

Laatst gewijzigd door heerden; 28 juli 2009 om 11:26