Discussie: Beeldstoring: Groen beeld
Los bericht bekijken
  #71  
Oud 27 juli 2009, 20:43
pboes's schermafbeelding
pboes pboes is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 november 2004
Locatie: Den Helder
Ziggo Internet: Office Basis ZZ3
DTV: Diversen
Berichten: 957
Standaard

Ja, maar nu lees ik net dat er ook problemen waren in de uitzendingen van NL 1, 2 en 3 op het moment dat ik dus dacht dat het aan de HDMI-kabel lag.

Voorlopig ga ik de HDMI dus weer gebruiken want het zou dus best wel eens in de uitzendingen hebben kunnen zitten. Ik sluit zowel component als HDMI aan, dan kan ik direct vergelijken als er zich onverhoopt weer een storing voordoet!

En Edwin, je hebt gelijk als je zegt dat er kwaliteitsverschil zit in HDMI en component. Nu ik ze er beiden op heb, zie ik toch wel dat HDMI toch iets scherper beeld geeft. En nu maar hopen dat dat ook ongestoord blijft.

En je hebt ook gelijk als je zegt dat het probleem niet oplost door een andere aansluiting te gebruiken. Immers: die HDMI-aansluitingen zitten er niet voor niets. Ik heb met deze tv meer problemen met HDMI: een dvd-speler (ook van Philips) geeft geen geluid door; een Blue Ray speler van Sony geeft het geluid alleen in stereo door, de dolby- en DTS-sporen worden niet doorgegeven en ook het geluid van een satellietontvanger van Homecast gaf geen geluid door (maar die heb ik inmiddels vervangen voor een goed werkende Topfield).

Tot gisteren aan toe dus ook geen problemen met de Humax, alleen bij het selecteren van de HDMI-ingang geeft hij eerst gedurende een seconde groen beeld om vervolgens daarna perfect het beeld èn het geluid door te geven, inclusief het dolbyspoor, indien aanwezig.

Laatst gewijzigd door pboes; 27 juli 2009 om 20:54