Discussie: ned 123 hd
Los bericht bekijken
  #75  
Oud 27 juli 2009, 11:38
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard08 Bekijk bericht
Dit is weer een veronderstelling (of hoop) zonder concrete aanwijzingen.

Even voor de volledigheid: ook ik heb enige BER op NED1/2HD. Ik heb het niet weg kunnen krijgen, maar wel behoorlijk kunnen verlagen door mijn bekabeling (en vooral de koppelstukken) te verbeteren.

Mijn conclusie is, dat er nog ergens een dip(je) in mijn bekabeling zit die ik nog niet heb kunnen vinden, maar hij moet er zijn. Anders had ik het ook niet kunnen verlagen.

Hetgeen natuurlijk niet uitsluit dat de aanvoer van de NED/HD-zenders toch niet optimaal is. Dat zou o.a. het frequentiegebied kunnen zijn. Maar dat is iets anders dan te veronderstellen dat er een acuut aanvoersprobleem bij Ziggo is die ze niet willen toegeven maar waar ze stiekum wel mee aan het sleutelen zijn. Ik vrees van niet, maar wie weet heb je gelijk. Toch zou ik een stapsgewijze verlaging vreemd vinden: je hebt de oorzaak, of je hebt hem niet, het is geen lekkende kraan, het is een digitaal probleem.
En ik heb nog nooit echt nog nooit blokjes oid gehad, ook niet op de NEDHD kanalen en sinds dit weekend heb ik wel een oplopende BER op deze zenders. Ik sluit dus niks meer uit tegenwoordig.
Ik weet 100% zeker dat het niet aan mijn binnenbekabeling ligt en dat het vanuit Ziggo ergens verkeerd gaat.Ik had namelijk ook heel kort E19 in beeld maar dan alleen op de NEDHD kanalen.