Los bericht bekijken
  #12  
Oud 26 juli 2009, 19:47
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HDRene Bekijk bericht
Technische achtergrond: het klinkt vaag maar blijkt waar, maar volgens Ziggo worden de 1/2/3 posities (NL HD) via de 'buitenkant' van de coax kabel doorgegeven, i.t.t. de hogere posities (Eurosport HD: 64). Voor eerstgenoemde is de kabelkwaliteit en in het speciaal de connectors dus extra belangrijk.
Dit is duidelijk een klok / klepel verhaal

Wat natuurlijk bedoeld wordt is dat een aantal nieuwe transportstreams/kanalen in gebruik genomen zijn in sommige gebieden. Deze zitten aan de 'buitenkant' van het kanalen-spectrum op de hogere frequenties dus. Juist op de hogere frequenties is de verzwakking van coax kabel meer, dus wordt het belang van goede (verliesvrije, storingsdichte) kabels ook belangrijker.

Op zich zit er dus wel een kern van waarheid in de statement, maar niet vanwege de 'buitenkant van de coaxkabel'. Daar heeft iemand dus duidelijk een half-begrepen verhaal verteld, of iemand heeft een goed verteld verhaal half begrepen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....