Los bericht bekijken
  #1  
Oud 26 juli 2009, 19:21
pboes's schermafbeelding
pboes pboes is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 november 2004
Locatie: Den Helder
Ziggo Internet: Office Basis ZZ3
DTV: Diversen
Berichten: 957
Standaard Valse start voor Sport 24

Ooit gehoord van "Sport 24"? Als U "nee" zegt verbaas ik me er niet over.
Sport 24 is een nieuw digitaal kanaal van de publieke omroep die gedurende een aantal weken het kanaal van Politiek 24 overneemt omdat ze in Den Haag met zomerreces zijn.

Sport 24? Da's leuk, 24 uur per dag sport. Wie dat verwacht komt van een koude kermis thuis. Sport 24 zendt slechts enkele uren per dag uit en zendt alleen beelden uit van het WK zwemmen in Rome.

Maar voor wie van deze sport houdt, zal Sport 24 dus wel aantrekkelijk lijken. Lekker ongestoord naar zwemmen kijken. Maar dat valt ook vies tegen: de omroep vindt het nodig om continu een tekstbalk met nutteloze informatie onderin het beeld mee te zenden. De tekst die er in wordt getoond herhaalt zich ongeveer iedere 15 seconden en heeft totaal geen toegevoegde waarde. Nee, het is slechts een enorme storingsbron want onbedoeld kijk je toch wat er voor tekst langs komt.

De publieke omroep maakt met Sport 24 duidelijk dus een valse start. Op drie fronten wordt de plank misgeslagen:
- De naam Sport 24 dekt totaal de lading niet;
- De zender is onder de naam "Politiek 24" te vinden in de EPG;
- Een enorm irritante tekstbalk onder in het beeld verpest de uitzending.

Dan tijdens het WK zwemmen toch maar kijken naar Eurosport. De regelmatige reclame-onderbrekingen bij deze sportzender zijn minder irritant dan die tekstbalk. Bovendien: Eurosport zendt het zwemmen ook nog eens in HD uit!