Los bericht bekijken
  #92  
Oud 26 juli 2009, 16:21
nlrb's schermafbeelding
nlrb nlrb is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Waalre
DTV: 32pfl9604/37pfl8404 met Neotion CAM
Berichten: 244
Standaard Sony

Als ik de berichten lees nemen volgens mij veel mensen Ziggo kwalijk dat er nieuwe firmware in hun Sony TV is gezet. Hoewel de rol van Ziggo dubieus is, lijkt Ziggo mij niet verantwoordelijk.

Ik kan me vergissen, maar volgens mij biedt Ziggo een netwerk (infrastuctuur) en content aan. Net als bijvoorbeeld een internet provider. Firmware voor een Sony TV kan echter alleen door Sony worden aangepast en aangeboden. Sony heeft de rechten op de firmware (een TV stack is niet open source). Alleen zij kunnen aanpassingen maken en dit releasen. Wat bijzonder is, is dat -voor zover we weten- deze release alleen via het Ziggo netwerk is uitgerold.

Het lijkt me terecht dat mensen niet blij zijn met de nieuwe firmware, omdat deze functionaliteit weghaalt. De TV werkt dus niet meer zoals beschreven in de handleiding en is niet meer het product waar de aanschaf op is gebaseerd. Je kan dus zeggen dat hij 'kapot' is. Ok kan je bij de leverancier eisen dat hij wordt omgeruild voor een werkend model. Als de gebruikers dit massaal zouden doen houden dit soort fratsen wel op.