Los bericht bekijken
  #1  
Oud 26 juli 2009, 14:55
Key's schermafbeelding
Key Key is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 juli 2009
Locatie: H'meer Multikabel
Berichten: 10
Standaard Maximale grootte email

Ziggo hanteert een limiet voor totale email-grootte van 10 miljoen bytes, ofwel ruim 9,5MB. Ik verstuur zelden bestanden van >1MB per email, maar als ik het doe gaat het wel vaak meteen over meer dan 10MB per keer, zoals bv. met digitale foto's.

Als ex-Multikabel-abonnee heb ik een tijd (ca. een jaar?) mogen genieten van een limiet die hoger was dan 10MB, nadat ik daarover al vaker navraag had gedaan bij MK. Met de overgang naar Ziggo is dit dus weer teruggezet op 10000000 bytes.
Hierover heb ik weer contact gezocht met Ziggo, en na twee keer het webformulier invullen en twee brieven sturen kreeg ik eindelijk een inhoudelijke reactie: de limiet was bij Multikabel inderdaad hoger, en deze is weer teruggeschroefd. Als reden voor dat laatste geeft men aan dat er geen vraag zou zijn naar meer. Hoe hoog de limiet bij MK geweest is weet ik niet precies, maar het was minstens 15MB dus ik vermoed 20 miljoen bytes (Helpdeks meldt dat het niet 25MB was).

Nu vraag ik mij het volgende af:
1. Als er echt geen vraag naar is, waarom zou MK de limiet dan ooit verhoogd hebben?
2. Als er echt geen vraag naar is, wat schaadt het dan om die limiet hoger te zetten? Het zou hen die er behoefte aan hebben enorm helpen.
3. Is er echt geen vraag naar, of is het voor de gemiddelde gebruiker teveel moeite om zo'n vraag kenbaar te maken (zie mijn eigen ervaring)?

Hoe denken anderen hier over?

Overigens meen ik mij ook een belofte te herinneren dat overgang van MK naar Ziggo geen nadelen voor de gebruiker zou brengen, maar in dit geval is dat dus wel zo (en het is heel stilletjes doorgevoerd).


Erik

N.B. verwante discussie hier