Los bericht bekijken
  #2  
Oud 26 juli 2009, 10:34
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rlodewijks Bekijk bericht
1) Kan ik de huidige Cam module van Digitenne gebruiken? (Ziggo heeft dit gisteren telefonisch bevestigd).
Niet te geloven wat voor een onzin Ziggo toch allemaal verspreid. Uiteraard kan je niet je CAM voor Digitenne bij Ziggo gebruiken. Digitenne maakt namelijk gebruik van Conax en Ziggo van Irdeto. Je zal dus een voor Ziggo geschikte Irdeto CAM moeten aanschaffen. Zelf brengt Ziggo binnenkort een voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM uit. Probleem is echter dat "binnenkort" een zeer rekbaar begrip blijkt te zijn. Onduidelijk is dus wanneer die voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM op de markt komt.

Het enige andere alternatief is een AlphaCrypt CAM die wel gewoon verkrijgbaar is. Deze AlphaCrypt CAM wordt echter niet door Ziggo ondersteunt en de kans bestaat dat Ziggo die op termijn gaat blokkeren. Aan jou de keus.

Citaat:
2) Bij digitenne is de DVD recorder aangesloten op de Digitale Twin Tuner. Echter hoe is de aansluiting van de recorder als ik gebruk maak van de ingebouwde DVB-C functie, zodat ik tijdens het opnemen gewoon naar een andere zender kan kijken, bij Digitenne is dit niet mogelijk.
Dat is ook bij Ziggo niet mogelijk. Je zou een goedkope SDTV kabel ontvanger kunnen nemen als tuner voor je DVD recorder.