Discussie: Mededeling: Motorola SBV5121E defect
Los bericht bekijken
  #46  
Oud 25 juli 2009, 14:37
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door klick Bekijk bericht
AOP nog nooit van gehoord. Is dat het kastje wat de groene kabel split naar radio en tv? Die zat in de muur van de woonkamer en daar heeft de monteur de internetsplitter opgezet.
Dit is correct, de monteur heeft in dit geval het modem en de splitter op de juiste plaats gemonteerd. Dat punt in de woonkamer is het AOP.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door klick Bekijk bericht
In de meterkast hebben de vorige bewoners een splitter tussen de groene kabel ingezet om tv boven te kunnen krijgen. Daar hebben we nooit bij stil gestaan tot vanavond.
En hier zit het probleem. Ten eerste niet handig om de groene kabel door te knippen van de oude bewoners, daar deze niet in eigendom is, maar eigendom is van de leverancier/netwerkbeheerder (net als dat je de verzegelde meterkast onderdelen niet mag open maken).

Heel vervelend gezegd zijn er eigenlijk slechts 2 mogelijkheden om een (kwalitatief)goede situatie te verkijgen:

1- Groene kabel moet hersteld worden, en splitter ertussenuit. Het radio/tv signaal gaan verdelen NA de geplaatste splitter in de woonkamer. Houd extra kabelwerk in, en mogelijk grotere lengtes kabel, dit kan mogelijk weer leiden tot de noodzaak van een versterker.

2- Het AOP laten verplaatsen van de woonkamer naar de meterkast. Het beste kan je dit door Ziggo laten uitvoeren. Hierbij zullen dus ook de modem en splitter verplaatst moeten gaan worden. Vervolgens kan je NA deze splitter gemakkelijke het radio/tv signaal gaan afsplitsen. Dit heeft wel als gevolg dat de de pc/telefoon bedrading zult moeten gaan aanpassen.
__________________