Los bericht bekijken
  #1  
Oud 25 juli 2009, 11:04
Zyphrax's schermafbeelding
Zyphrax Zyphrax is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 juli 2009
Locatie: Woerden
Ziggo Internet: Alles-in-1-extra
Berichten: 7
Standaard Nieuwe Arris modem blijft firmware updaten

Als verse Ziggo klant ging ik gisteren vol enthusiasme het Arris modem aansluiten.

Na het aansluiten van het modem kreeg ik op mijn laptop netjes het activatiescherm, daar kon ik 1 keer op next drukken en kreeg meteen een "Helaas, tijd om Ziggo te bellen" scherm. Daar heeft een aardige helpdeskvrouw mijn modem geactiveerd met het juiste CMAC adres. Waarschijnlijk zou ik het modem even moeten herstarten. Zo gezegd zo gedaan.

Het modem ging herstarten en US en DS ging samen tegelijk knipperen (dit betekent leerde ik later, dat het modem via de Ziggo server een nieuwe firmware aan het downloaden is). Minder goed bericht was dat het modem hier niet helemaal goed mee omging, het na een tijdje opgaf, herstartte en dacht "Hey ik zie nieuwe firmware, dat gaan we eens downloaden". Sindsdien (GOTO 10) blijft het modem zich maar rebooten, doet weer een poging, rebooten etc. etc.

Het modem is nu puur aangesloten op stroom en mijn binnenkomende kabelverbinding (lees: groene kabel). Ik begin er wel een beetje hopeloos van te worden. Ik heb zoveel keer met Ziggo gebeld dat op een gegeven moment het bandje zei "Er is potentieel een storing in uw gebied". Dit schijnt automatisch te gebeuren als er veel vanuit een postcode gebeld wordt (de helpdesk-medewerker zag geen storing op de storingspagina, en dacht ook dat dat puur door mijn telefoontjes kwam).

Mocht iemand een briljant idee hebben, dan hoor ik het graag. Ik heb geprobeerd:
- Modem 10 sec resetten (met knopje achterop) bij het opstarten
- Modem op diverse manieren aan te sluiten (met versterker/verdeler, direct op de groene kabel)
- Ziggo kan het modem niet opnieuw activeren, door firmware-update-status, maar het downloaden van de firmware impliceert dat het CMAC adres bij hun goed staat (voor de zekerheid nog even geverifieerd bij Ziggo, door het opnieuw op te noemen)