Los bericht bekijken
  #76  
Oud 25 juli 2009, 09:54
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard08 Bekijk bericht
Dat is in principe waar, maar er zijn updates die functionaliteiten toevoegen. Ik kan mij voorstellen dat iemand zo'n update wel zou willen, maar die mogelijkheid is er niet gezien de cumulatieve werking van updates.
Dan is het op dat moment dus aan de klant om te bepalen of die het voordeel van die toevoeging vindt opwegen tegen de nadelen die bekend zijn van de firmware update(s), zoals nu bijvoorbeeld al bekend is dat je de controle over de kanalen lijst kwijt raakt. Sony heeft bijvoorbeeld tot nu toe niets gedaan aan het verspreiden van firmware updates voor haar TV's, dus het is heel goed mogelijk dat een gekochte TV nooit een firmware update heeft gekregen en toch normaal heeft gefunctioneerd.

De consensus over firmware updates is dat die altijd zullen leiden tot verbeteringen. Helaas hebben ervaringen met door Ziggo "goedgekeurde" firmware updates geleerd dat dit veelal niet het geval is en dat firmware updates regelmatig leiden tot meer problemen voor de klanten dan dat ze oplossen. En helaas is Ziggo ook nog eens de partij die eventueel de release notes opstelt en zoals uit uitspraken van Ziggo medewerkers is gebleken worden de release notes eerst nog door Ziggo gefilterd op "relevantie" voor de klant. Ofwel: Men houdt informatie achter die als nadelig voor de klant bestempeld kan worden. Voor een beter overzicht van de release notes ben je dus altijd afhankelijk van de ervaringen van gebruikers die besloten hebben om wel de firmware update te installeren. Zo komen we er dus achteraf achter dat bij de Cisco de S-Video optie en de Original resolution modus zijn verdwenen.