Los bericht bekijken
  #19  
Oud 25 juli 2009, 09:33
wever's schermafbeelding
wever wever is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 juli 2009
Locatie: @home
Ziggo Internet: Alles in een
Berichten: 21
Standaard

Goedemorgen Cees,

Bedankt weer voor je hulp !
Om iedereen in de toekomst op de hoogte te houden van dit verhaal, typ ik het hier maar even wat uit. Misschien heeft er iemand nog wat aan.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Als je met de pure telnet naar poort 25 al geen reactie krijgt weet je zeker dat geen enkel mailprogramma mail kan versturen, dus al die acties zijn overbodig, maar dat wist je al .
Dat vermoeden hadden we inderdaad. De medewerker van ziggo blijft echter volhouden dat het een fout in de software kan zijn....uhuh
Het was inderdaad meer iets zoeken van een bevestiging voor mezelf

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Wat je nog kunt proberen is of het probleem verholpen is als je een ander ip-adres gebruikt, want als het dan wel werkt weet je zeker dat het ip-adres toch geblokkeerd is in de mailserver.

Om een ander ip-adres te krijgen moet je een ethernet poort met een ander mac-adres gebruiken, daarna je modem resetten en de computer opnieuw netwerkverbinding laten maken (opnieuw opstarten is daarvoor het handigste als je niet weet hoe je dat handmatig doet)
Bovenstaande uitgevoerd. Een laptop rechtstreeks aan modem verbonden, modem gereset geeft netjes een ander IP-adres. En VOILA, zie daar, de mail komt binnen en wordt verzonden !!! Telnetten naar poort 25 werkt prima.
Hoezo mijn eigen IP-adres is niet geblokkeerd ????

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Gebruik je een router (welke?) waarbij je het mac-adres kunt clonen of wijzigen of heb je alleen een pc rechtstreeks aan het modem hangen ?
Indien het laatste, zitten er toevallig 2 ethernet poorten in die pc ?
Kun je eventueel een andere pc aansluiten op je modem als je geen router hebt maar wel een tweede pc ?
Omdat m'n router ook al problemen gaf, staat die uit nu. Ziggo gaat me daar een ticket voor opsturen zodat ie kan worden gemaakt. Dat clonen zou inderdaad een goede optie kunnen zijn.
Helaas geen tweede netwerkkaart in m'n pc. Nu begrijp ik waarom dat wel eens handig kan zijn

Ik pak zo maar weer eens even de telefoon.....