Los bericht bekijken
  #1222  
Oud 25 juli 2009, 01:06
MikeB78's schermafbeelding
MikeB78 MikeB78 is offline
Member
 
Geregistreerd: 23 april 2009
Locatie: Den Haag
Berichten: 48
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TomF Bekijk bericht
Een paar simpele vragen:
1) In hoeverre kan Ziggo de firmware van de op hun netwerk aangesloten apparatuur eigenlijk wijzigen? Ik lees in de voorgaande posts over het krachtenspelletje tussen Ziggo en TV-fabrikanten.
Ik geloof direkt dat de TV-fabrikanten zoveel mogelijk samen willen werken met de kabelmaatschappijen, maar de TV-fabrikanten zullen zelf toch ook eisen/grenzen stellen aan firmware-updates die kabelmaatschappijen (zelf-geprogrammeerd c.q. ongevraagd) doorvoeren?
ongevraagd: ja
zelf geprogrammeerd: nee

Het betreft een update naar een officiele Sony firmware release, waarin door ziggo geeiste wijzigingen zijn doorgevoerd. Indien de automatische update settings op een TV aan staan, kan ziggo installeren wat men wil, zonder dat jij hier iets van merkt. Zo krom als een hoepel, maar het gebeurt blijkbaar echt...

Citaat:
2) Is de originele firmware van een TV eenvoudig terug te zetten? Ik doel hier met name TVs die geen USB-aansluiting hebben.
Probleem is vooral dat het niet eenvoudig zal zijn de originele firmware te bemachtigen. Deze wordt door Sony niet vrij ter beschikking gesteld.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Esy ® Bekijk bericht
Wat zou Ziggo voor een voordeel halen uit het feit dat ze zelf een zendervolgorde bepalen?
Simpel: geld. Voor een prominenter zender nummer vraagt ziggo meer geld aan een zender. Dit is de reden waarom men niet wil dat een eindgebruiker de volgorde kan veranderen.

Laatst gewijzigd door MikeB78; 25 juli 2009 om 01:17