Discussie: SCART naar TV?
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 24 juli 2009, 23:15
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ZenTexxx Bekijk bericht
Okee, ik heb dus eergisteren mijn Ziggo allesin1 pakketje ontvangen. Alles aangesloten, geen probleem.

Maar nu. In het pakket zit de Humax Fox-C bijgesloten, de tuner. En wat schetst mijn verbazing? Alleen SCART! Ik wist niet dat dat nog gebruikt werd.

Nu sta ik op het punt een nieuwe TV aan te schaffen, full HD, met HDMI ingangen, composiet en S-vid. Weliswaar zitten er ook SCART aansluitingen op maar is dat niet verschrikkelijk zonde, om een modern toetel DMV SCART aan te sluiten? HDMI is duidelijk superieur aan SCART. Hoe ziet het beeld eruit met een connectie DMV SCART?
Beeld met SCART is goed, mits er een hoogwaardige (dubbel afgeschermde en volledig bedrade) kabel wordt gebruikt en mits er gebruik wordt gemaakt van RGB. Het beeld dat de Humax IR-FOX C produceert is ietwat aan de softe kant en kan - bij mij - niet wedijveren met de beeldkwaliteit die ik via de ingebouwde DVB-C tuner in mijn TV krijg. Als je toch een Full HDTV gaat aanschaffen, is het beter om die Humax SD decoder te laten voor wat het is (of te gebruiken in combinatie met een DVD/HDD recorder om opnamen te kunnen maken) en uit te kijken naar een TV met een ingebouwde DVB-C tuner die ook geschikt is voor de ontvangst van HD kanalen.