Los bericht bekijken
  #62  
Oud 24 juli 2009, 21:50
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Waarom zou het wel of niet verkrijgen van een firmware update afhangen van de manier waarop je de TV gebruikt. Wel is het zo dat Ziggo waarschijnlijk alleen wijzigingen laat uitvoeren in het DVB deel van de firmware dus zullen klanten die alleen rechtstreeks analoog kijken met de TV niets merken van de wijziging die plaats heeft gevonden in de digitale modus van de TV tot het moment dat ze het gaan gebruiken. En dan weten ze waarschijnlijk niet eens dat de originele DVB firmware eerst anders functioneerde.
Nou ja, dat de oorspronkelijke firmware eerst anders functioneerde zullen ze dan kunnen concluderen uit de meegeleverde handleiding, waarin functionaliteiten zoals het sorteren en verwijderen van kanalen staan beschreven, die dan niet meer werken.

Maar ja, de meeste mensen lezen geen handleidingen, en al helemaal niet vóór aankoop. Ik doe dat zelf wel, altijd, want ik wil weten wat ik van een toestel kan verwachten en wat voor mogelijke pitfalls er zijn. Toen ik - vóór aanschaf dus - las over die automatische firmware updatefunctie gingen er al meteen alarmbellen rinkelen. Daar ben ik namelijk niet van gediend, net zo min als bijvoorbeeld bij besturingssystemen voor computers. Ik wil zelf de regie houden, altijd. Dus heb ik die updatefunctie meteen bij de ingebruikname en nog vóór aansluiting van de coaxkabel uitgezet. En terecht, zo blijkt.